Caffe slicica naslovne pored logoa

DZT Banner GLC 470x90 EN

U Tivtu počelo Otvoreno prvenstvo Evrope u jedrenju

U organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin i Evropske ILCA federacije, u uvali Trašte u Tivtu se od 9  - 16.juna održava Otvoreno prvenstvo Evrope u klasi ILCA do 21 godine, najveće takmičenje u istoriji crnogorskog jedrenja. Među 131 jedriličara, pored predstavnika 26 zemalja Evrope, na regati u akvatorijumu Luštica Bay učestvuju i takmičari koji brane boje Perua, Guatamale, Kajmanskih ostrva i Egipta. Domaćin šampionata u uvali Trašte je kompanija Luštica Development, a takmičenje je finansijski podržala Opština Tivat.

Umjesto ceremonije koju nije bilo moguće organizovati u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama, takmičenje je danas zvanično otvoreno u hotelu The Chedi Luštica Bay konferencijom za novinare, na kojoj su o organizaciji Otvorenog prvenstva Evrope i značaju takmičenja iz sportske i perspektive jedrenja kao proizvoda sportskog turizma govorili potpredsjednik EURILCA i predsjednik Regatnog odbora EECU21 2021 Tivat, Zlatko Jakelić, ispred kompanije Luštica Development, Maša Radulović, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat, Borka Mršulja i direktorka Turističke organizacije Tivat, Danica Banjević.

Organizacija europskog šampionata je posljedica velikog iskoraka koji je jedrenje u Crnoj Gori napravilo u rezultatskom i organizacionom smislu tokom prethodnih 15 godina, poručio je predsjednik Regatnog odbora EECU21 2021 Tivat, potpredsjednik EURILCA, Zlatko Jakelić.

Izgradnjom naselja Luštica Bay sa modernom marinom i neophodnom infrastrukturom, kompanija Luštica Development je otvorila potpuno novo jedriličarsko polje u Crnoj Gori, što je bokeljskim jedriličarima pružilo priliku za izazovnije treninge na otvorenom moru, ali i mogućnost da u izuzetno aktraktivnom regatnom polju sa dinamičnim vjetrovima i strujama ugoste najbolje takmičare Europe i svijeta.

Organizacija Evropskog prvenstva je veliki događaj za Tivat, a posebno raduje što je ova prilika pružena našem gradu u godini velikog jubileja - 70. godina našeg JK Delfin, poručila je sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat, Borka Mršulja.

U akvatorijumu Luštica Bay danas će biti organizovana trening regata, a oficijelno takmičenje počinje u petak, 11. juna u 12 sati. Prirodni amfiteatar uvale Trašte nudi fantastičan pogled na regatno polje, te je takmičenje moguće posmatrati sa više različitih pozicija. Računajući na dinamiku struja i vjetrova u uvali Trašte, pred nama je šest dana veoma izazovnog takmičenja na kojem boje Crne Gore brane Ilija Marković i Stefan Anđelić iz JK Delfin i Jana Jakšić i Anja Lučić iz JK Jugole Grakalić Herceg Novi.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!