182CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Ugođaj boravka u centru grada uz cvrkute ptica

Apart hotel Limun old town u Staroj varoši u Podgorici / 

 

Stara Varoš godinama čuva duh stare Podgorice, mnogi kažu i da je srce glavnog grada zbog čega je interesantna svim turistima koji obilaze Podgoricu. Gledajući kako sve više njih prolazi kroz ovaj dio grada, Mitar Radulović odlučio je da iskoristi objekat koji je godinama u vlasništvu njegove porodice i napravi apartman za turiste.

 

 sagovornik Mitar Radulović


“Sama ideja da napravimo Apart hotel Limun Old Town je zaživjela tokom korone, usljed mjera koje su stupile na snagu kretanje je bilo zabranjeno. Cijela porodica se okrenula renoviranju dvorišta objekta i uspjeli smo da sredimo dvorište. Onda smo se odlučili na veći izazov u renoviranju kuće i realizaciju Apart hotela Limun old town”, priča Mitar Radulović za Caffe Montenegro.


Pogled na Sahat kulu i Moraču

Radulović objašnjava da se Limun Old town nalazi u samom srcu Stare Varoši i da je cjelokupni objekat osmišljen da pruži sve za ugodan boravak turista. Svaka soba ima terasu sa koje se pruža pogled na Sahat kulu, Milenijum, Moraču i veći dio Stare Varoši.

 “Samo buđenje i izlazak na terasu, boravak u centru grada bez gradske buke uz cvrkute ptica i pogled na sve simbole koje čine naš grad pružiće gostima nezaboravno iskustvo. Naše osoblje će imati zadatak da svim zainteresovanim posjetiocima daje prijedloge i sugestije kako da upotpune svoj boravak i upoznaju se sa svim turističkim ponudama koje nudi naš grad”, poručuje on.

 

IMG 1164 Apart hotel ima četiri zasebne smještajne jednice i svaka je predviđena za boravak dvije osobe

 

Limun old town je napravljen u istom objektu u kojem je živio posljednji osmanski beg u Podgorici.

IMG 1130

Apart hotel ima četiri zasebne smještajne jedinice i svaka je predviđena za boravak po dvije osobe.

“Sama koncepcija Limun Old Town ima za cilj da gosti mogu da zajedno borave u dnevnom  boravku ukoliko su raspoloženi za druženje, upoznavanje novih kultura, prije svega sa našom. U dnevnom boravku ima mnogo literature - od crnogorskog humora, istorije pa do svih destinacija koje mogu da obiđu gosti koji dolaze da posjete Crnu Goru”, poručuje Radulović.

image0

On pojašnjava da je u sklopu dnevne sobe izrađen veliki drveni sto sa šest stolica koji je namjenski dizajniran da gosti pored hrane dijele i zajednička iskustva sa putovanja.

IMG07850

Prepoznati značaj najstarijeg naselja

Radulović je apart hotel otvorio uz finansijsku podršku Glavnog grada, u sklopu podrške preduzetničkim inicijativama u Staroj Varoši. On ističe da mu je jako drago što je Glavni grad prepoznao značaj najstarijeg naselja u Podogorici i što su krenuli u renoviranje, ali se i nada da će se mještani uključiti u još većoj mjeri i učestvovati na budućim konkursima.

image1

Poručuje da je uvijek bio optimističan kada su u pitanju njegove biznis ideje, ali da su presudan značaj u razvoju ove imali porodica, prijatelji i buduća supruga:

“Kada sam pročitao da je Glavni grad raspisao konkurs, iskreno nijesam u samom startu bio previše odlučan da napišem svoj projekat, ali cijela familija, prijatelji i prije svega buduća supruga su presudili i donešena je odluka da trebam predam svoj projekat.  Od samog starta svi su bili uključeni sa idejama i bili voljni da daju svoj doprinos u realizaciji ovog projekta. Ovim putem želim da se zahvalim Glavnom gradu, kao i svima koji su mi pomogli da pokrenem Apart hotel Limun Old Town”.

IMG 1181

Radulović kaže da su, tokom realizacije biznis ideje, iz dana u dan mijenjali stavku po stavku dok nisu bili zadovoljni cjelokupnim planom.

“Čak i tokom renoviranja objekta imao sam situacije da usljed obaveza koje sam imao na primarnom poslu koji obavljam na Radio S stanici ostavim društvo u objektu i kada se vratim zateknem totalno drugi raspored namještaja od mog viđenja, koji je uz  osmjeh i iznenađenje bio prihvaćen jer se i te kako uklopio”, ističe Radulović.

image2

IMG07844 copy

Gostima dostupni gramofoni


S obzirom da Radulović radi na Radio stanici, renoviranje objekta u Staroj Varoši praćeno je muzikom.

“Uzeo bih za primjer mog oca i đeda koji su mi bili podrška od samog početka. Veliki su ljubitelji Doris Dragović, Miša Kovača, Zorana Kalezića, Ksenije Cicvarić i na neki način tokom renoviranja uspjeli su da mi dočaraju duh njihovog vremena što mi je i dalo ideju da kupimo gramofon koji je dostupan gostima, sa velikim izborom ploča”, priča Radulović.


IMG07846 copy

Domaćinska atmosfera i podgoričko gostoprimstvo

Radulović priča da je Stara Varoš karakteristična po svojim uskim ulicama, sokacima, kaldrmama i terasama.

“Na svega par minuta hoda se nalazi Sahat Kula, Skaline-Sastavci, dvorac Petrovića, Gradski Muzej,  Ljubović i Gorica. Iako Podgorica još uvijek nije poznata kao turistička destinacija moramo da upotpunimo našu turističku ponudu i privučemo što veći broj gostiju u bliskoj budućnosti. Svaki grad koji ima za cilj promociju turističke ponude radio je na razvijanju starog dijela grada, možemo uzeti za primjer Kotor, Budvu, Stari Bar ili Dubrovnik”, poručuje on.

IMG 1793

U dvorištu limun i loza Bećir Bega Osmanagića


Radulović kaže da samo dvorište ima 450 metara kvadratnih i da je u njemu sačuvan duh stare Podgorice uz kameni zid koji nudi privatnost gostima.

“U istom dvorištu se nalazi drvo Limuna koji je bio rođendanski poklon za moju buduću suprugu Ninu po kome smo i naš apart hotel nazvali. Pored limuna u dvorištu  imamo krušku, trešnju, kivi i lozu Bećir Bega Osmanagića koja i danas rađa plodove”, kaže Radulović.


Vlasnik apart hotela smatra da svi gosti koji borave u njihovom objektu treba da izađu sa prijatnim iskustvom, osmjehom i preporukom za njihove prijatelje. Želja mu je da Limun old town postane prepoznatljivo mjesto u starom dijelu grada Podgorice, koji će biti nezaobilazna stanica za svakog turistu koji posjeti Podgoricu.

IMG 1792

“Tokom narednih 10 godina želim da osim za turiste ovo postane i kultno mjesto Podgoričana gdje će moći da u autentičnom ambijentu u bašti kuće osjete duh stare Podgorice. Želimo da napravimo domaćinsku atmosferu u kojoj će se turisti osjećati kao da su došli u posjetu prijateljima, u kojoj će moći da dožive čuveno podgoričko gostoprimstvo. Dugogodišnjim radijskim iskustvom stekao sam poznanstva sa uglednim crnogorskim umjetnicima, slikarima, režiserima, glumcima, pjevačima koji su zainteresovani da ostvarimo saradnju u vidu večernjih druženja gdje bi podigli svijest kulturno-muzičkog sadržaja u Glavnom gradu”, kaže Radulović.

“Plan je da pored ponude smještaja, iskoristimo baštu i renoviramo mali objekat koji se nalazi u dvorištu. U pabu će biti u ponudi isključivo crnogorski proizvodi, a cijeli objekat treba da bude u autentičnom stilu koji će dočarati duh Podgorice”, kaže Radulović.

On poručuje da u narednim godinama žele da upotpune uslugu sa biciklima, trotinetima i kajacima, kako bi gosti upoznali Podgoricu na savremen način, koji će obogatiti turističku ponudu.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!