Caffe slicica naslovne pored logoa 217

Portonovi July Digital Banner Caffe Montenegro 712x95 2

TOUR Radionica okuplja stručnjake u Kotoru kako bi istražili prednosti ekoturizma

Istorijski grad Kotor, biće domaćin značajne radionice 3-4. jula 2024. godine, s fokusom na prednosti ekoturizma. Ova radionica, koja je deo TOUR inicijative, okuplja međunarodne učesnike koji će diskutovati o održivim turističkim praksama i njihovom uticaju na kulturno nasljeđe i prirodne pejzaže.

Učesnici će se uključiti u diskusije, prezentacije i vođene ture kako bi bolje razumjeli i promovisali održive turističke prakse. Radionica će uključiti vožnju žičarom od Kotora do gornje stanice Kuk, posjetu Starom Gradu Kotoru i obilazak Akvarijuma Boka i Starog Grada Perasta. Ove aktivnosti će podstaći diskusije o prednostima ekoturizma, uticaju turizma na kulturno nasljeđe i budućim trendovima u turizmu.

Ciljevi Radionice. TOUR inicijativa je ključna za promociju održivih turističkih praksi koje štite i unapređuju kulturno i prirodno nasljeđe. Okupljanjem zainteresovanih strana iz različitih sektora, radionica ima za cilj da podstakne saradnju i podijeli inovativne strategije za razvoj održivog turizma.

Angažman učesnika. Radionica će pružiti platformu za diskusije, prezentacije i vođene ture, omogućavajući učesnicima razmjenu znanja i iskustava. Interaktivne sesije i praktični primjeri uspješnih inicijativa ekoturizma će istaknuti prednosti i izazove održivog turizma.

Budući uticaj. Rješavanjem izazova i prilika vezanih za ekoturizam, TOUR inicijativa ima za cilj da razvoje konkretne strategije za održivi turizam koje se mogu implementirati širom južnog Jadrana. Uvidi stečeni na ovoj radionici doprinijeće širim ciljevima programa Interreg IPA Južni Jadran, promovišući zeleniji, održiviji i inkluzivniji turistički sektor.

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!