Caffe slicica naslovne pored logoa 199 copy

2024 MNE Media Digital Banner Caffe Montenegro 712x95

Tivat Music festival od 28. juna do 12. avgusta

Nova umjetničko – edukativna platforma – Tivat Music festival, biće dio festivalskog mozaika Tivta i Boke ovog ljeta, u periodu od 28. juna do 12. avgusta. Iza festivala, čija je misija da doprinese brendiranju Tivta kao crnogorske luke muzike, stoji Fondacija TMF, pod pokroviteljstvom CZK Tivat.

“Tivat, kao najmlađi, kosmopolitski grad Boke Kotorske i primjer ubrzanog razvoja malog modernog grada, predstavlja najperspektivniju crnogorsku opštinu, za koju planiramo da uvežemo kulturno-umjetničke programe koji će afirmisati upravo ovakav njen profil i vrijednosti” – piše na sajtu Fondacije.

Festival će ugostiti neke od najznačajnijih umjetnika današnjice i predstaviti mlade muzičke zvijezde Crne Gore i regiona. Programi za najmlađe, džez programi, vrhunska umjetnička muzika, sa posebnim osvrtom na opersku umjetnost, odrednice su koje će u umjetničkom smislu doprinijeti brendiranju Tivta.

Uvertira u festival je bila opera za djecu Petra Krstića, Snežana i sedam patuljaka, koja je održana 18. juna.

“Mi bismo željeli da razvijemo mladu publiku, te smo tako počeli od djece. Mislim da smo napravili jedan entuzijazam i dobru energiju, da smo povezali muziku, Boku, prijateljstvo na jednom mjestu. Duh koji već postoji u Tivtu želimo da nadogradimo i da mu dodamo još jednu malu, ali važnu vrijednost i da postane luka umjetnosti i muzike” – izjavila je umjetnička direktorica Festivala, Dragana Jovanović.

Koncert čeliste Željka Ivovića 21. juna u predivnom ambijentu Gornje Lastve kao “pozdrav ljetu”, bio je druga uvertira u Tivat Music festival. “Pozdrav ljetu” e tradicionalan događaj koji priređuje lokalno Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak”, sada partner TMF-a.

Program počinje 28. juna u 21h koncertom eminentnog Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat.

Ansambl Mare Nostrum nastupiće 16. jula na ostrvu Gospa od Škrpjela, sa početkom u 21:30h. Lijepa prilika da čujemo staru renesansnu muziku u nestvarnom ambijentu peraškog samostana.

17. jula, u 10h, na Trgu od kulture biće održana opera za djecu “Pčelica dana”. Opera kompozitora Petra Jovanovića prvobitno je izvedena 1987. u Zaječaru. Udruženje umjetnika Visoko C uvrstilo je ovo djelo u svoj repertoar najviše zbog vesele i nježne teme – riječ je o poruci da samo uz pomoć marljivosti se može pobijediti neraspoloženje i neuspjeh.

Ostatak programa Tivat Music festivala možete pogledati na OVOM LINKU.

Ulaz na sve programe, sem koncerata Mare Nostrum i California Dreaming, je besplatan.

Vidimo se u Tivtu!

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!