Caffe slicica naslovne pored logoa 215

portonovi banerr

U Bokokotorski zaliv su uplovile neke od najprestižnijih jahti današnjice – pogledajte gdje se sada nalaze

Da li ste znali da je najstarija motorna jahta na svijetu izgrađena još davne 1906. godine? U pitanju je jahta Kalizma, najpoznatija po tome što je bila jedan od simbola ljubavi između legendarnih Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor. Upravo će Kalizma u narednom periodu biti ukotvljena u srcu Bokokotorskog zaliva, u Portonovi marini. Rame uz rame sa njom, u Marinu se ’’smjestila’’ i impozantna superjahta Bold, jedno od najsuperiornijih plovila današnjice, kao savršen primjer da Portonovi na svakom koraku spaja tradiciju i moderno, uz neizbježnu dozu luksuza. 

Portonovi Marina Kalizma 2

Za sve zaljubljenike u nautiku i luksuz, ovo će biti prava poslastica, budući da su Kalizma i Bold među najprestižnijim i najintrigantnijim plovilima na svijetu, što je još jedna od potvrda atraktivnost Portonovi marinekoja je ove godine ugostila brojne jahte i brodove.

Kalizma, elegantna jahta dugačka 50 metara, od 1906. godine promijenila je mnogo vlasnika, ali su svakako najpoznatiji glumački par Ričard Barton i Elizabet Tejlor, koji su je kupili 1967. i njome često krstarili Mediteranom. Kalizma je za njih bila oaza privatnosti, sklonište od znatiželjnih pogleda svijeta i medija, mjesto gdje su stvorili mnoge nezaboravne uspomene. Današnji vlasnik, indijski biznismen Širiš Saraf, osnivač Samena Capital, kupio je jahtu 2019. na aukciji, i odlučio da je u potpunosti restaurira, te Kalizma danas sija svojim punim sjajem. 

Portonovi Marina 5

Nasuprot njoj je Bold – superjahta dugačka 85 metara, izgrađena u australijskom brodogradilištu SilverYachts, kao simbol inovacije i luksuza. Od svoje prve plovidbe prošlog ljeta, ostavila je svijet bez daha prepoznatljivim dizajnom i najsavremenijim karakteristikama, a u prvih šest mjeseci prešla je više od 20.000 nautičkih milja, istražujući svjetske okeane. Ova jahta, pored toga što obećava spektakularne trenutke na moru, u isto vrijeme i inspiriše budućnost nautičke industrije, te je njen dolazak u Portonovi marinu prilika da se upozna tehničko čudo savremenog doba. 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!