Caffe slicica naslovne pored logoa 199 copy

2024 MNE Media Digital Banner Caffe Montenegro 712x95

Na sastanku UO TurkCham Montenegro predstavnici Vade, Investiciono-razvojnog fonda i Privredne komore Crne Gore

Na petom, redovnom sastanku Upravnog odbora TurkCham-a u Crnoj Gori, osim članova upravnog odbora, ugostili smo i potpredsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja Nik Gjeloshaj, direktoricu Investiciono Razvojnog Fonda Crne Gore Irenu Radović, kao i potpredsjednika Crnogorske Privredne Komore, Pavla Radovanovića.

Sastanak, kome je predsjedavao počasni predsjednik TurkCham-a, NJ.E. ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Barış Kalkavan, poslužio je kao prilika da se predstave članice i rad TurkCham-a, razmijene mišljenja o modalitetima saradnje, investicijama, ali i izazovima sa kojima se susrijeću i turske i crnogorske kompanije.

IMG 9117

Crna Gora i Turska njeguju izuzetnu političku, diplomatsku i kulturnu saradnju, a upravo otvaranje Turske Privredne komore u Crnoj Gori ima za cilj da i ekonomsku saradnju podignemo na mnogo viši nivo. Povezivanje kompanija i biznisa dvije države, promocija zajedničkih vrijednosti i privlačenje investicija, misija su ove organizacije, poručio je ambasador Baris Kalkavan.

"U Crnoj Gori posluje oko šest hiljada turskih kompanija, sto predstavlja značajan ekonomski faktor. Ambasada Republike Turske i TurkCham kontinuirano rade na inicijativama i projektima podrške u Crnoj Gori, pospješujuci na taj način oblasti infrastrukture, zdravstva, obrazovanja i razvoja Crne Gore kao regionalnog centra za poslovanje", kazao je ambasador Kalkavan.

Potpredsjednik Vlade  i ministar ekonomskog razvoja, Nik Gjeljosaj istakao je da Crna Gora i Turska, pored odlicnih bilateralih odnosa, mogu osnažiti i ojačati veze i u mnogim drugim oblastima kao sto su turizam, razvoj putne ifrastrukture i ulaganje u oblasti izvora obnovljive energije.

IMG 9111

"Ekonomskom saradnjom i privlačenjem investicija iz Turske, Crna Gora može ojačati ekonomiju, industriju i otvaranje radnih mjesta, pa samim tim i poboljsati životni standarda svih građana", kazao je PPV i ministar Gjeljosaj.

Predsjednik Privredne komore Turske u Crnoj Gori, Burhan Genc poručio je da su ovakvi događaji snažan izuzetno važni za podsticanje i osnažnivanje tursko-crnogorskog ekonomskog partnerstva.

Direktorica IRF-a Irena Radović osvrnula se na kontinuirane napore ove institucije ka unaprjeđenju državnog ekonomskog razvoja i najavila podršku IRFa  turskim investitorima koji planiraju realizaciju kvalitetnih i održivih projekata u Crnoj Gori.

Sastanak je takođe bio prilika za razgovor o aktuelnim investicionim projektima i potencijalnim oblastima za dalji razvoj ekonomske saradnje.

IMG 9095 Copy Copy

TurkCham Montenegro, kao glasnik turskog poslovnog zajedništva u zemlji, nastavlja svoju misiju jačanja bilateralnih veza i poslovnih prilika između Turske i Crne Gore. Ovaj sastanak predstavlja još jedan korak ka produbljivanju saradnje između privrednih subjekata i institucija dviju zemalja.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!