182CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Nastao iz ljubavi i poštovanja prema crnogorskoj hrani

Restoran Vagan - opipljiva gatronomska emocija
Restoran Vagan je dio savremenog objekta "Rogami Centar". Upečatljivost ovog objekta leži u njegovoj formi skladnih proporcija, svedene materijalizacije i kolorita. Blizina rijeke Zete, vinarije, kao i brojna arheološka nalazišta i iskopavanja Čine njegov eksterijer jedinstvenim.

IMG cec7eeea5f8bb4db56ce03bdbd11920e V

Restoran Vagan je pozicioniran u zapadnom dijelu gornjeg bloka "Rogami Centra" i oivičen je terasama ka rijeci Zeti. U pozadini terase restorana, na kamenom postamentu, ističu se čelični kubusi aneksa restorana formirajući Crnogorsku sobu. Crnogorsku Sobu jedinstvenom čine relacije između duboko ukorijenjenog tradicionalnog procesa i jedinstvene, čiste savremene forme. Enterijerski djelovi restorana Vagan svojim sadržajem i oblikovnošću daju poseban pečat, tvoreći izbalansirani odnos između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Stoga, sa sigurnošću možemo utvrditi da "Rogami centar" i "Vagan restoran" predstavljaju savršen primjer arhitektonske usklađenosti i pripadnosti matičnom prostoru lokaliteta.


OVO EFEKTNO I MOĆNO ARHITEKTONSKO RJEŠENJE POTPIS JE ARHITEKTONSKOG BIROA "ANDU", KOJI JE USPIO SAVRŠENO PRECIZNO REALIZOVATI KONCEPT SPAJANJA PEJZAŽA I ARHITEKTURE, UZ MAKSIMALNO OČUVANJE PRIRODE I PRIRODNOG OKRUŽENJA


Ovo efektno i moćno arhitektonsko rješenje potpis je arhitektonskog biroa "ANDU", koji je uspio savršeno precizno realizovati koncept spajanja pejzaža i arhitekture, uz maksimalno očuvanje prirode i prirodnog okruženja. U restoranu Vagan pripremaju se tradicionalna crnogorska jela na "živoj" vatri, slow cooking procesom. Lični pečat restorana je mlada jagnjetina, a raritet u kulinarskoj ponudi je mangulica iz ekološkog uzgoja. Voće i povrće koje se koristi u pripremi jela posebno se uzgaja na domaćim ekološkim piperskim farmama, za potrebe restorana Vagan.


VINSKA KARTA RESTORANA VAGAN IMA U PONUDI VINA IZ ČETIRI PIPERSKE REGIJE, A TO SU: RADEVIĆ ESTATE, ZENTA VUČINIĆ, ARHONTO KRGOVIĆ, MOLA I VINA PLANTAŽA KAO JEDAN OD NAJUSPJEŠNIJIH I NAJPREPOZNATLJIVIJIH CRNOGORSKIH BRENDOVA


Na ovaj segment su posebno ponosni u Vaganu, jer se odabirom isključivo autohtonih sorti voća i povrća, koje su otporne i prilagođene našem području, dobijaju proizvodi vrhunskog kvaliteta i ukusa. Isto važi i za začinska bilja koja su veoma bitna u formiranju punijeg ukusa jela. Eksterijer bašte restorana Vagan krase majčina dušica, timijan, ruzmarin, lavanda, smilje, matičnjak, opuntija... Domaće priganice, džemovi, kačamak i cicvara, selekcija sireva: delikatesni mladi kravlji i koziji, domaći ovčiji sir, samo su naznaka jedinstvene i tradicionalne gastronomske ponude restorana Vagan. Vinska karta restorana Vagan ima u ponudi vina iz četiri piperske regije, a to su: Radević Estate, Zenta Vučinić, Arhonto Krgović, Mola i vina Plantaža kao jedan od najuspješnijih i najprepoznatljivijih crnogorskih brendova. IMG bc750e6d0873280ab1e70a3c59d07175 VCRNOGORSKU SOBU JEDINSTVENOM ČINE RELACIJE IZMEĐU DUBOKO UKORIJENJENOG TRADICIONALNOG PROCESA I JEDINSTVENE, ČISTE SAVREMENE FORME


LIČNI PEČAT RESTORANA JE MLADA JAGNJETINA, A RARITET U KULINARSKOJ PONUDI JE MANGULICA IZ EKOLOŠKOG UZGOJA


U prvi mah skromna ponuda. No, iskusnim poznavaocima i ljubiteljima ovog božanskog pića, ne može promaći izvrstan kvalitet ponuđenih vina i njihov jedinstven ukus. Razlog zašto samo četiri oslikava stav i radnu filozofiju cjelokupnog tima Vagan, koji je ovakvim odabirom želio pružiti podršku jedinstvu piperske oblasti, odnosno ojačati i nadograditi već postojeće brendiranje Pipera. Čini se da u tome uspijevaju. Kvalitet umjesto kvantiteta, može se i tako objasniti.

IMG adaf06d2480cfc13ff2ac9df3e0d91c5 VVAGAN: tradicionalna drvena posuda koju je svaka crnogorska kuća imala i služila je za zajedničko objedovanje.

Vrhunska usluga, briga o gostu, gostoprimstvo, kao i zavidan nivo radne etike, samo su neki od elemanata na kojima restoran Vagan gradi svoje uspješno poslovanje. Inovacije u crnogorskoj gastronomskoj ponudi, umijeće, posvećenost i kvalitetni međuljudski odnosi postali su, za kratko vrijeme, zaštitni znak profesionalnog poslovanja restorana Vagan. Tim Vagan je uvijek "vođen" tradicionalnim crnogorskim običajem koji nalaze da se svaki gost tretira sa podjednakom pažnjom, ljubaznošću i najvažnije od svega - DOMAĆINSKI. Na kraju, odnosno na samom početku, ove izvrsne ugostiteljske priče, treba reći da su ljubav i poštovanje prema crnogorskoj hrani glavni pokretači svega. 

IMG dc60b3c7788a9761bf2ba9377e4108ea VSvaki segment pripreme jela, od početka pa do njegove finalne faze i prezentovanja gostu, odiše posebnom gastronomskom emocijom, toliko čistom i stvarnom, na mahove gotovo opipljivom.

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!