Caffe slicica naslovne pored logoa

DZT Banner GLC 470x90 EN

Zeleno, volim te zeleno!

Le bistro Vert – sasvim novi koncept
Le bistro Vert nije jedno od onih mjesta u koje pođete jednom, već iziskuje novi susret i novo otkrivanje – makar jednom nedjeljno. Savršen za kafu, sastanak, doručak ili večeru, oslušnuo je trenutne potrebe podgoričke klijentele i na njih odgovorio svjetskim standardom. Od jutarnjeg mira i tišine, preko kvalitetnog obroka, do večernje razonode – Le bistro Vert ima sve, upakovano na najšarmantniji mogući način.

76652015 150725319652046 6729552083055280128 o

KONCEPT - PRIVLAČI
Sredina smo u kojoj novi lokali niču, zasijaju ili se jednostavno ugase. Le Bistro Vert nije samo zasijao – on je zazelenio tmurne novembarske dane. Smješten na atraktivnoj lokaciji, bulevaru Sv. Petra Cetinjskog, otvorio je svoja vrata posjetiocima 7. novembra. Kako je prostorno izdijeljen u dvije cjeline, prva je “dušu dala” za jutarnju šoljicu italijanskog espressa kao dobar početak dana, uz tihi džez i prikupljanje pozitivne energije. Drugi, restoranski dio ima tačnu dozu ozbiljnosti koju iziskuje jedan poslovni ručak, a okupljanje sa prijateljima uz čašu dobrog piva ili vina i svirku u večernjim satima je logična dinamika ove zelene cjeline. Prostire se na 165 metara kvadratnih sa kapacitetom od 89 mjesta, uz šarmantnu terasu na 110 metara kvadratnih i 90 mjesta. Ime vuče iz francuskog jezika i nije teško pogoditi da je značenje termina “le bistro vert” upravo – zeleni bistro. Suteren krije buduću konferencijsku salu koja je u završnoj fazi izrade.

DSC 8903Vinska i koktel karta su na svjetskom nivou

ENTERIJER - IZDVAJA
Dovoljno je prošarati pogledom samo jednom, Vert nas već kupuje i tjera da se vraćamo u beskrajno otkrivanje novih sitnica pri svakoj sljedećoj posjeti. Okrugla ogledala hrapavih zlatnih ivica vizuelno šire prvu cjelinu prostora namijenjenu onim za nijansu kraćim dnevnim zadržavanjima, a police sa pločama su potrebna doza intimne kućne topline. Mobilijar lokala prije urbanosti karakteriše udobnost, a osim mobilijara, u Entext-u je pronađena baš ta prava nijansa podnih pločica. DSC 2785Tim arhitekata Nemanja Milićević i Denis Tuzović sklopio je sve kockice enterijera za čistu peticu, dok je Vert dobio svoj lik u elegantnom vizuelnom identitetu koji potpisuje Ana Pajović ispred studija Ribizla. 
Green Factory – centar za pejzažnu arhitekturu i spoljašnje uređenje upustio se, u slučaju Verta, u epizodu unutrašnjeg ozelenjavanja. 
Zeleni zid nasuprot hladnih, plavih pločica i neon reklame iznad masivne površine šanka vraća nas nazad na šarmantne pariške ulice. Središnji stolovi izdijeljeni su žardinjerama i tako je suptilno formiran intimniji prostor za vino u dvoje, a zelenilom su oplemenjeni i plafoni – puzavice u simbiozi sa rasvjetom. 

DSC 8911
DSC 2750Detalji prave razliku

DSC 2763

PRIVILEGOVANI SMO SA DOSTA SUNČANIH DANA, PA ZAŠTO IH NE ISKORISTITI NA NAJBOLJI NAČIN -TERASA VERTA JE MALI ŽIVI SVIJET ZA SEBE. OKRENUTA KA JUGU, OSUNČANA CIJELOG DANA, UDALJENA OD VREVE ULICE TAČNO ONOLIKO KOLIKO JE POTREBNO DA BUKA NE NARUŠAVA MIR UZ RUČAK ILI KAFU SA PRIJATELJIMA


MENU - ZADRŽAVA
Domaća internacionalna kuhinja – tri su riječi koje kombinovane daju najprecizniji opis smjera kome teži Vert gastro ponuda. Šumska zelena nije izostala ni na hrapavim koricama sadržajno raskošnog menija, a u njemu se smjenjuju strane i strane, izdijeljene na kategorije među kojima će obrok za sebe pronaći i najveći probirljivac.DSC 2848 Od ozbiljnog izbora mesa - glavnog jela za sve mesoljupce koji nimalo stidljivo kreće od najkvalitetnijeg bifteka, preko pačetine kombinovane sa kajsijama, do klasika poput svinjskih rebara, dimljene koljenice i kotleta prelivenih domaćim BBQ sosom. Selekcija ribe, različita rižota, paste i salate dopunjene su i onim brzim varijantama poput ukusnih sendviča, pizza i tortilja. DSC 2908Zašto je svaka Vert pasta tako ukusna? Odgovor je krajnje jednostavan: zato što je domaća, svježa, napravljena na licu mjesta. Isprobali smo “Zeleni Florentin” sa piletinom, blitvom, porilukom i pravom dozom pesto genovese-a, koji je ujedno i naš prijedlog za obaveznu degustaciju! Sve je zaokruženo listom poslastica, među kojima je simpatije pobrala “Šargarepa torta”. Vinska i koktel karta može parirati svjetskim lokalima. Ukoliko želite da nešto iz menija isprobate u toplini sopstvenog doma, ljubazna Vert dostava će vam uvijek izaći u susret.

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!