Caffe slicica naslovne pored logoa

DZT Banner GLC 470x90 EN

Restoran Mudra-hedonistička luka u Boki

Restoran Mudra by Enzo Neri, stvoren da bude hedonističko utočište u ovom dijelu Mediterana, prvi je art cuisine gastronomski doživljaj u Crnoj Gori. Dragi prijatelj Hotela HUMA, svjetski priznati Šef Enca Neri (Enzo Neri) na tom mjestu dijeli svoju magiju i stvara kulinarski užitak u kome se hrana pretvara u jedinstvena, jestiva umjetnička djela! 

Šef Enco vjeruje da večera nije samo hrana – to su i osjećanja, ljubav, prijateljstvo, avantura, otkrivanje novih iskustava i uživanje svim čulima. Njegova jela su poslužena kao mala umjetnička djela i gotovo da će vam biti žao da ih pojedete – ali nemojte se prevariti – jednostavno ih morate probati jer ne postoji dovoljno riječi koje mogu da opišu simfoniju ukusa i mirisa koju ćete odmah osjetiti. 

3

4

Rođen u Italiji, šef Enco Neri je svoje djetinjstvo proveo u gradiću Citta di Castello, u samom srcu zemlje u obliku čizme i provincije Peruđa. Studirao je informacione tehnologije, da bi se sa 29 godina vratio nazad u školske klupe, ovog puta da uči kulinarske vještine. Univerzitet ukusa u Peruđi bio je polazna tačka, a prestižni restoran „Il Postale“, nagrađen Michelin zvjezdicom, sljedeća stanica. Pod vođstvom Šefa Marka Bistarelija, Enco je razvio svoje vještine i usavršio reinterpretaciju i modernizaciju tradicionalnih italijanskih i mediteranskih jela, po čemu je prepoznatljiv. Njegova impresivna karijera vodila ga je od Italije do Londona, od Njujorka do Tbilisija i sva ta raznovrsna iskustva uticala su na njegov jedinstveni kulinarski pristup. 

2

Crna Gora je predivna zemlja u kojoj se često osjećam kao kod kuće. Godine pod Mletačkom republikom su ostavile dovoljno nasljeđa da je lako osjetiti dašak Italije u Crnoj Gori. Ipak, moj posao je više vezan za ljude, nego što je za samo područje i granice. U Crnoj Gori sam okružen ljudima koji cijene gastronomiju, a mišljenja sam da je ljude koji vole hranu definitivno lako voljeti. Kada su u pitanju sastojci, u Crnoj Gori sam našao zaista dobre sastojke sa kojima uživam da se poigravam. Često posjećujem lokalnu pijacu u Kotoru i biram sastojke na licu mjesta, što je uvijek zabavno iskustvo! – rekao je za časopis Caffe Montenegro šef Enco Neri.


Ekipa časopisa Caffe Montenegro je imala čast da uživa u fantastičnoj večeri prije zvaničnog otvaranja restorana kada se Šef Enco prvi put kod nas predstavio sa svojim kuvanjem u javnosti. Mi smo se uvjerili u moćne ukuse njegove (i) estetski primamljive hrane. Bio je ljubazan da našim čitaocima da nekoliko prijedloga sa menija Restoran Mudra by Enzo Neri, kao ideju šta da naruče kada prvi put dođu u taj restoran. Sigurni smo da će vas na “prvi pogled” i “na prvi zalogaj” u taj restoran Šef Enco “kupiti” svojom hranom, jer je nas ovojio „na prvu“ ali vjerujemo da je i samo pogled na fotografije dovoljan razlog da doživite nesvakidašnji gastronomski užitak na obali mora, sa pogledom koji nema cijenu.

1 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!