Caffe slicica naslovne pored logoa

DZT Banner GLC 470x90 EN

Antinori - i nakon 633 godine još uvijek na vrhu

Osnovana 1385. godine, Marchese Antinori srl jedna je od najstarijih porodičnih kompanija na svijetu (zapravo deveta najstarija). Ujedno je i jedna od najsavremenijih i najdinamičnijih kompanija. Nezvaničan moto kompanije je “Futuro Antico”, što praktično znači poštovanje tradicije uz konstantne inovacije. Manje je poznato da kompanija već generacijama (zapravo već 26 generacija) proizvodi fantastična vina.


Berba d.o.o. je ekskluzivni distributer kompanije Antinori za Crnu Goru. Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili 067 333 855


Kompanija Antinori je bila zaslužna za modernizaciju i uspjeh regije Chianti, za razvoj vinogradarstva u mjestu Bolgheri i za stvaranje čitave kategorije “Supertoskanaca”. Međutim, manje je poznato da kompanija već generacijama (zapravo već 26 generacija) proizvodi fantastična vina.
Ili, kao što je čuveni vinski kritičar Robert Parker zapisao: “Ime Antinori na flaši italijanskog vina je približno ona garancija kvaliteta koja se uopšte može naći. Dobro je baš sve što oni rade u svim rasponima cijena.”
Gotovo je nemoguće raspravljati o italijanskim vinima a da se ne pomene Antinori, koji je, očigledno, sinonim za vrhunski Chianti Classico i Supertoskanska vina koja potiču iz njihove istorijske baze u blizini Firence. Međutim, Toskana je samo početak, jer porodica prenosi svoje neprocjenjivo znanje i ekspertizu i u druge regije:

Imanje Pian delle Vigne
Osnovano je u mjestu Montalcino 1995. godine i svake godine izbacuje na tržište odlična vina Brunello. Njihova berba iz 2010. godine je postala legendarna, a za 2013. godinu se očekuje da bude senzacionalna.

Vermentino copy

Imanje Guado al Tasso
U mjestu Bolgheri pravi Supertoskanska vina koja se baziraju na francuskim sortama a takođe i na zapanjujućoj sorti Vermentino, koja je godinama najbolje prodavana u Crnoj Gori, a zahvaljujući njenoj savršenoj kompatibilnosti sa ribom i morskim plodovima. 

Castello della Sala u Umbriji
Fokusira se na bijele sorte. Vrhunsko flaširano vino sa tog imanja, Cervaro della Sala, predstavlja kupažu sorti Chardonnay i Grechetto, a često se pominje kao najbolje italijansko bijelo vino i najpogodnije za odležavanje, dok je njegovo slatko vino, Muffato, najviše nagrađivano italijansko dezertno vino napravljeno u stilu regije Sauternes.

Vaulted cellars copyDostupne su ture vođene na italijanskom i engleskom jeziku, a rezervišu se unaprijed. Za više informacije provjerite na web stranici www.antinori.it i kliknite na link za “Esperienze” (iskustva)
 

Antinori otvara svoja vrata nakon 600 godina… SPEKTAKULARNO!
Porodica Antinori otvorila je vrata savremenog objekta u srcu zone vina Chianti Classico, otprilike na sredini puta između gradova Firenca i Sijena: Antinori nel Chianti Classico gdje gosti mogu posjetiti i iz prve ruke doživjeti proces pravljenja vina, a mogu i uživati u prikazu porodične istorije koja traje već 633 godine


Opširnije u štampanom izdanju

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!