Caffe slicica naslovne pored logoa 214

2024 April Cafe Montenegro digital banner v2

Svaka nova posjeta potpuno nov doživljaj

Hedon 88 bistro & pub u Podgorici /

Hedon 88 bistro & pub u Podgorici je otvoren početkom 2021. godine, a pripreman je i rađen dugo i posvećeno, sa ozbiljnim ulaganjima, što je očigledno kako eneterijerski i dizajnerski tako i po ponudi u svakom segmentu ugostiteljstva, gastronomiji, profesionalnoj usluzi i finim muzičkim večerima i zabavama.  Hedon bistro & pub u Podgorici pridobija goste – na prvi pogled!

Vedran foto 1

Zamisao vlasnika Hedon bistro & pub-a u Podgorici je bila, stvoriti udoban, ugodan ambijent za svako doba dana za poželjeti posjetiti, za sve generacije…  Zato je prilikom rada na idejnom rješenju lokala, bilo potrebno pronaći mjeru između onoga što je dnevno, i onoga što je noćno, a u svemu tome ostvariti i nov, zaseban identitet koji će novonastali koncept postaviti na mapu  sve većeg broja kvalitetno dizajniranih prostora grada. Hedon jeste uspio da bude drugačiji i uprkos tome što nije u dijelu grada gdje su aktuelni ugostiteljski objekti, već na periferiji, ipak je dospio u centar interesovanja i zbivanja kako gostiju iz Podgorice, tako i iz drugih crnogorskih gradova, koji dolaze kako zbog vrhunske hrane, tako i zbog zabave.

 Gužva Savović IMG 1219


Kombinacija skrivenog osvjetljenja i upečatljivog osvjetljenja koji su locirani iznad šanka daju poseban ugođaj najbitnijem dijelu prostora.


Prvo ćete zapaziti enterijer i dizajn, treba vam detaljan obilazak - uživaćete gdje god se smjestite

Hedon 88 bistro & pub sve od idejnog rješenja postignutog na osnovu želja investitora – vlasnika, do konkretne i finalne izvedbe potpisuje arhitekta Mark Dušaj koji se vodio time da enterijer izgleda kao da je u nekom progresu razlaganja, nešto što će gostu uvijek biti zanimljivo, upotrebom elemenata i materijala iz raznih epoha. Upravo se uspjela ostvariti težnja da gost iz više uglova, ukoliko posjeti prostor više puta, ima drugačiji i potpuno nov doživljaj.

Kapacitet lokala u unutrašnjosti je 74 sjedeća mjesta, a na terasi može da se udobno smjesti 80-tak gostiju.

Zašto kažem da lokal treba obići?

Zato jer je lokal miks sadašnjosti i prošlosti, starog i novog, svijetlog i tamnog, spojivog i nespojivog. Savršen miks – poput savršenih koktela koje smo tu probali.

Eklektičnost je ključna riječ kojom se arhitekta vodio u kreiranju prostora a boutique pristup koji zavređuje ovaj projekat ogleda se u nekoliko art mikrocjelina u lokalu.

Savović MD3 5539


"Vitruvian Man" - jedan je od najpoznatijih crteža Leonarda Da Vinčija prikazan je na zidu lokala u savršenoj proporciji u pop artu gdje se krug kao idealna linija kida, pomoću boce koji Da Vinčijev lik drži u ruci, noseći simboliku, rušenje proporcije, norme… u lokalu koji traži zabavu iznova.


Oblikovno i stilski, enterijer odlikuje moderan i popularan industrijski dizajn sa akcentovanim detaljima u boji i snažnim vizuelnim momentima. Čelični elementi dodaju slojeve intrigantnog izgleda prostora, dok dekor, detalji i drvene obloge  pružaju neophodnu toplinu.

Favorizovanje prirodnih materijala je od početka bila vodilja arhitekte saglasno i sa željom vlasnika.

Unutrašnjost ima dva dijela (prizemlje i suteren) ali ustvari svaki kutak lokala je sam za sebe poseban univerzum, a ujedinjeni čine sjajnu cjelinu.

Savović MD3 5760

Svoje mjesto u prizemlju pronašao je bar specifične forme, izrađen od prirodnih materijala koji jasno podržava ležernost enterijera. Prizemna zona je podijeljena u dvije cjeline koje je nametnula zatečena geografija prostora.

Nametnuta layout zona okrenuta prema parkingu je izolovana, udobnim mekim namještajem i pretvorena je u launge zonu namijenjenu za produženu uživanciju, zvučno i prostorno, prirodno izolovanu. Drvene obloge, biljke, jastuci i kolorit, aluzija su na morske bašte sa pogledom na pučinu.

Pojedine obrade i materijali korišćeni su u obije cjeline kako bi uvili u istu cjelinu oba prostora i kako bi ista artdirekcija bila zastupljena.

Kafa Vedran foto 50

Plafonske zone i izbor namještaja vintage obrade velikih površina i izbor biljaka  aludiraju na tropske ambijente venecijansko kubanskih antrea starih hotela. Oni nose tu atmosferu mondenskih luka koje su lepršave, mirišu na more, a integrišu uticaj svih strana svijeta. Zato je Hedon zaista svjetski lokal i jednako bi bio privlačan da se nalazi u bilo kojoj svjetskoj prijestonici. Lokal je stvoren da u potpunosti ugodi i najzahtjevnijoj klijenteli bilo koje dobi i najvećih očekivanja sveukupno od ambijenta, hrane, muzičkog ugođaja. Igra boja, tekstura, atmosfera i sloboda duha  je bila  baza za stvaranje puno različitih ambijenata unutar istog objekta, a prioritet je osjećaj udobnosti, ležernosti i potencijalne inspiracije gostiju.

Kombinovani su materijali jakih tekstura i reljefa, sa materijalima jake refleksije u materijalizaciji rasvjete i kontrastno postavljani pokraj tople opeke i matiranih materijala namještaja.

Hrana i konobari Vedran foto 26

Bašta lokala je produžena priča udobnosti, opuštenosti i nenametljivosti kreirane atmosfere enterijera.

Poruke na zidovima imaju namjeru da podsjete na lako zaboravljenu ideju o lakoći izbora i postojanja u svima nama stresnim vremenima.

Neobični rekviziti postavljeni na zidovima, umjesto klasičnih slika kao ukrasa, proizilaze iz iskustava scenografskih iskustava arhitekte Marka Dušaja, a podržavaju atmosferu koju zadaju  postavljeni enterijerski standardi.

Hrana je razlog da dođete u Hedon – čist hedonizam na tanjiru

Hedon okuplja i privlači širok spektar različitih ciljnih grupa gostiju cjelodnevnom ponudom: dobrim kafama, ukusnim i zdravim varijantama doručka, odličnim desertima, ali i izuzetno konkretno kreiranom i ukusnom gastronomskom ponudom za svaki obrok od laganih casual zalogaja, preko bogatog izbora za doručak, ali i konkretnih kulinarskih majstorskih izvedbi. Za ljubitelje mesa izdvajamo: Tomahawk stek, T-bon stek, biftek nacional,  biftek nero, ali i teleće medaljone s medom, jagnjeće pikljeve… No, i za ljubitelje ribe na jelovniku je širok izbor od rječne – pastrmke, preko morske – brancina, orade, i interesantnih morskih specijaliteta poput Lignji korleone.

Hrana i konobari Vedran foto 8

 

Na jelovniku su i odlične paste i rižota. Zaista širok izbor nadasve ukusnih jela. Namirnice koje se koriste su od provjerenih dobavljača, rade se dnevne nabavke i sve je svježe i sa naših prostora. Hedon zaista od pratećih casual zalogaja do ozbiljnih jela ima odličan izbor, ukusnu i lijepo aranžiranu hranu za šta idu zasluge iskusnom kuvaru sa internacionalnim iskustvom sticanim u vrhunskim restoranima po svijetu. Uz dobru hranu u ambijentu kojim dominira udobnost, nenametljivi stil i suptilan glamur, ugođaj je čist hedonizam – kao što i samo ime lokala sugeriše HEDON.

Hrana i konobari Vedran foto 17

Hrana i konobari Vedran foto 20

Dobra hrana je praćena i odličnim izborom pića. U lokalu se ponose i znanjem i umijećem koktel majstora, što potvrđuje odlična koktel lista i popularnost koktela među njihovim gostima.

Hrana i konobari Vedran foto 30

U Hedon dođite zbog dobre muzike i fine zabave

Pored dnevnih aktivnosti lokal je zamišljen da živi i dio noćnog života, dakle, da ima primjese ležernog bara. Muzika “uživo” gdje se prefirara pop i rok repertoar, kao i nastupi di-džejeva već su prepoznatljivost ovog lokala i sinonim za dobru zabavu. Shodno osvjetljenju, raznolikost je dominantna od jutra i dnevne svjetlosti, pa do mraka kada vještačko osvjetljenje definiše drugačiji ambijentalni doživljaj. Suterenski prostor, do koga vodi spiralno čelično stepenište je zasebna cjelina i oživljen je DJ zonom, jer je svojom prirodom bez prirodnog osvjetljenja.

Jack DanielsVedran foto 59

Hrana i konobari Vedran foto 9


 Hedon 88 bistro & pub

Ulica Josipa Broza Tita

Podgorica

Tel. kontakt za info i rezervacije: 067 23 88 11


 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!