Caffe slicica naslovne pored logoa 199 copy

2024 MNE Media Digital Banner Caffe Montenegro 712x95

Rezervacija hotela može da važi i tri godine

Rezervaciona platforma Credit Holiday

Rezervaciona platforma Credit Holiday a je kreirana kako bi se što prije prevazišle posljedice krize izazvane pandemijom Covid-19, u smislu  podrške za obezbjeđenje likvidnosti hotelskoj privredi i drugim vidovima smještaja, koji su glavni nosilac privrednih aktivnosti respektabilne turističke destinacije.

 

casa del mare Casa del Mare

Rezervaciona platforma Credit Holiday je novi crnogorski digitalni turistički program koji obezbjeđuje benefite biznisu, turistima i državi kroz:

  • nove načine prodaje kroz emisiju raznih vrsta vaučera
  • obezbjeđenje novih kanala prodaje i lojalnih klijenata hotelima u Crnoj Gori
  • povoljne aranžmane sa dodatom vrijednošću (added value) turistima
  • podršku digitalnoj državnoj turističkoj politici u skladu sa EU preporukama

 

Specifičnost ove platforme je i u tome što vrijeme važenja vaučera može biti u dvogodišnjem ili trogodišnjem periodu. Naime, ukoliko se iz nekog razloga vaučer ne iskoristi, taj isti vaučer hotelijer, odnosno izdavalac smještaja može ponuditi korisniku za neki odgovarajući naredni period koji obostrano odgovara, s obzirom da nakon uplate vaučera preko platforme Credit Holiday, sva dalja komunikacija se nastavlja direktno sa gostima.


Platforma je crnogorski proizvod u čijem kreiranju su učestvovali stručnjaci iz Crne Gore, regiona i UK iz oblasti hotelijerstva, kreiranja softwera za rezervacione sisteme, PR&Advertising i korporativnih komunikacija, organizacije korporativnih događaja, marketinških kampanja i tour operateri.

Platforma je kreirana kako bi se što prije prevazišle posljedice krize izazvane pandemijom Covid-19, u smislu   podrške za obezbjeđenje likvidnosti hotelskoj privredi i drugim vidovima smještaja, koji su glavni nosilac privrednih aktivnosti respektabilne turističke destinacije. Nakon stvaranja uslova za normalno poslovanje, platforma je kreirana tako da doprinese daljem razvoju turističke politike koja za cilj ima diversifikaciju ponude, rast finansijskih i fizičkih pokazatelja, produženje sezone, otvaranje novih tržišta i rast učešća turizma u BDP-u.

 

bjanka slika Bianca Resort & Spa

Takođe, platforma će podstaći lokalne korporacije i stanovništvo da, u uslovima ograničenih putovanja, finansijska sredstva usmjere na usluge crnogorske hotelsko-ugostiteljske privrede i komplementarnih djelatnosti, čime se ostvaruju benefiti za državu, privredu i građane. 

Prijedlog ugovora između kompanije Credit Holiday i hotela je do detalja zaštitio hotel, korisnika usluga i državu sa svih aspekata u skladu sa zakonima Crne Gore.

S obzirom da je u pitanju start-up projekat i da ga  nije pratila marketinška kampanja, uspjeh je što u ovom trenutku na platformi svoju ponudu predstavlja 20 raznovrsnih  hotela, dominantno kategorije 4 i 5 zvjezdica, velikih i malih, sa primorja i iz planinskog dijela Crne Gore, od Herceg Novog do Ulcinja.

 

Avala 11 Hotel ''Avala Resort & Villas''

 

 

Credit Holiday funkcioniše na sličnom principu kao drugi rezervacioni sistemi, na pr. booking.com, ali je značajno povoljnija za hotelijere u smislu provizije koja je kod booking.com od 15 do 18%, dok je kod Credit Holiday 5% uz eventualnih 2% za opcionalni marketing.

Takođe je prednost i u tome što će se platforma, pored individualaca i grupa, orijentisati na korporacije i MICE tržište Crne Gore i Regiona, ambasade i međunarodne organizacije i svakako na emitivna tržišta EU i daleka tržišta UAE, Kine, Indije i USA, u skladu sa razvojem situacije uzrokovane pandemijom Covid-19.

Smještajni kapaciteti sa kojim se potpisuju ugovori u isto vrijeme potpisuje i izjavu o emisiji vaučera i u skladu sa tim izdaju tipske vaučere po periodima, na pr. praznici, pred i post sezona, glavna turistička sezone i slično.

 

az Hotel '' Azmunt''

Vaučer treba da sadrži i dodatu vrijednost, odnosno popust koji se definiše u okviru emitovanog vaučera, a gost ga koristi u momentu realizacije vaučera.

Na primjer, ukoliko vaučer vrijedi 100 eura, a hotelijer odobri 10% popusta, gost prilikom boravka može da koristi bilo koju uslugu u vrijednosti od 10 eura.

Više o platformi možete vidjeti na sajtu: www.creditholiday.com

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!