Caffe slicica naslovne pored logoa 199 copy

2024 MNE Media Digital Banner Caffe Montenegro 712x95

Svjetski kulinarski doživljaj na obali Boke

Otvoreni restorani „Sabia by Giorgio Locatelli“ i „La Veranda“ u One&Only Portonovi rizortu

Otvaranjem One&Only Portonovi rizorta u Bokokotorskom zalivu, Crna Gora postaje važna tačka na mapi svjetskih kulinarskih iskustava. Ovaj rizort je dom za neke od najboljih restorana na jadranskoj obali, uključujući Sabia by Giorgio Locatelli, restoran u stilu rivijere koji vodi jedan od najboljih italijanskih kuvara na svijetu Đorđo Lokateli, kao i La Veranda – autentično mjesto koji slavi ukuse Mediterana i svježe, domaće proizvode.


Glavni šef kuhinje u rizortu je Nensi Kinčela, nagrađivana australijska kuvarica koja je svoj angažman posvetila prikazivanju najboljih lokalnih proizvoda. „Kuhinja u One&Only Portonovi rizortu je nezaboravno iskustvo, inspirisano bogatom crnogorskom kulturom i tradicijom“, kaže Kinčela. „Vodili smo se filozofijom spajanja tradicionalnog i savremenog. Naši jelovnici predstavljaju najnovije svjetske gastronomske trendove, a istovremeno ostaju vjerni ukusima Balkana.“, dodaje ona. Ovaj kulinarski duh regiona može se okusiti u glavnom restoranu, La Veranda, gdje tim kuvara dočekuje goste u otvorenoj kuhinji, uz  jela nadahnuta Crnom Gorom i sezonske ukuse iz svih krajeva Jadrana. „Uživam u otkrivanju novih ukusa dok radim samo sa najsvježijim i najkvalitetnijim proizvodima koje nudi ovo podneblje – divljim gljivama u jesen, sočnim bobicama i zdravim biljem u proljeće i ljeto, kao i regionalnim sortama voća i povrća“, opisuje Kinčela.

Chef Nancy 1 2 Nensi Kinčela - glavni šef kuhinje u rizortu

 


„Uživam u otkrivanju novih ukusa dok radim samo sa najsvježijim i najkvalitetnijim proizvodima koje nudi ovo podneblje – divljim gljivama u jesen, sočnim bobicama i zdravim biljem u proljeće i ljeto, kao i regionalnim sortama voća i povrća“


 

Pored toga, La Veranda posjeduje i vinski podrum sa velikim izborom najboljih regionalnih i evropskih vina, Providore koji nudi širok izbor vrhunskih sireva, te izvanrednu selekciju dezerta za potpuni užitak.

OO Portonovi FB LaVeranda 1933 MASTER


„Uživam u otkrivanju novih ukusa dok radim samo sa najsvježijim i najkvalitetnijim proizvodima koje nudi ovo podneblje – divljim gljivama u jesen, sočnim bobicama i zdravim biljem u proljeće i ljeto, kao i regionalnim sortama voća i povrća“


 

 

One&Only Portonovi na crnogorsku obalu donosi i Sabia by Giorgio Locatelli, prefinjeni restoran u stilu rivijere s fascinantnim pogledom na zaliv. Ovaj restoran svjetske klase poslužuje južnoitalijansku kuhinju s fokusom na svježe morske plodove i povrće lokalnih proizvođača, a vođen je od strane Đorđa Lokatelija, proslavljenog italijanskog kuvara koji stoji iza restorana Locanda Locatelli sa mišlenovom zvjezicom u Londonu i Ronda Locatelli u Atlantisu, The Palm u Dubaiju. Lokatelijeva desna ruka u rizortu One&Only Portonovi je šef kuhinje Alesandro Botaci, koji je odlučan u namjeri da goste restorana Sabia povede na nezaboravno gastronomsko putovanje jugom Italije. „Nudimo jedan inovativan koncept, rafiniranu italijansku kuhinju i jela od najboljih domaćih, svježih proizvoda. Pripremili smo za goste jedinstven meni koji slavi naše italijanske korijene i zajedničku istoriju naše domovine i Crne Gore.“ Nudeći ručavanje u elegantnom, modernom enterijeru ili na terasi uz more, s očaravajućim pogledom na ulaz u Boku, jela u restoranu Sabia upotpunjena su opsežnom vinskom kartom naklonjenom italijanskim sortama, kao i jedinstvenim koktelima, domaćim špricerima i negronijima.

 

Sabia by Giorgio Locatelli Bar Sabia by Giorgio Locatelli bar

 


„Nudimo jedan inovativan koncept, rafiniranu italijansku kuhinju i jela od najboljih domaćih, svježih proizvoda. Pripremili smo za goste jedinstven meni koji slavi naše italijanske korijene i zajedničku istoriju naše domovine i Crne Gore.“


 

OO Portonovi FB Sabia by GiorgioLocatelli Pool 1486 MASTER edit Giorgio Locatelli bazen

 

_______________________________

One&Only preporuka

Dezert

Chiboust

Sastojci:

500ml mlijeka

6 žumanaca

180g šećera

80g brašna

2 lista želatina

Sok i korica 4 limuna

6 bjelanaca

100g šećera 

 

Priprema:

Krem

  1. Uspite mlijeko u lonac i stavite na srednje jaku vatru da zavri.
  2. Potopite listove želatina u ledenu vodu
  3. Dok se mlijeko zagrijava umiješajte brašno i šećer. Stavite žumanca u posudu i polako umutite s brašnom i šećerom kako biste izbjegli grudvice. Mutite dok smjesa ne problijedi.
  4. Uz lagano miješanje ulijte 50 ml kipućeg mlijeka u smjesu žumanaca. Ponovite. Umutite preostalo mlijeko i vratite smješu u lonac.
  5. Neprestano miješajte na srednje jakoj vatri dok se smjesa ne zgusne i brašno se ne prokuva. Skinite sa vatre.
  6. Uklonite listove želatina iz vode i ocijedite vodu. Umutiti ih u vrući krem. Dodajte limunov sok i koricu

 

 DSC0111 2 Đorđo Lokateli

Meringa

  1. Stavite bjelanca u posudu za mikser i mutate pomoću nastavka za miješanje. Polako dodajte šećer i umutite dok smjesa ne postane čvrsta i sjajna.

Chiboust

  1. Stavite 1 veliku kašiku krema na meringu.
  2. Smjesu meringe savijajte u preostali krem trećinu po trećinu.
  3. Obložite pola pleha plastičnom folijom, rasporedite smjesu i zagladite površinu.
  4. Stavite u zamrzivač dok se ne stvrdne.

______________________________

Koktel

Pinky Blinder

Sastojci:

45ml džina

5 listova bosiljka

15ml sirupa od hibiskusa

20ml St. Germain

15ml limunovog soka

 

Priprema:

Izmiješati sve sastojke u šejkeru i sipati u nisku, Old Fashioned čašu.

_______________________________

Oba restorana su otvorena za vanjske goste, uz obaveznu rezervaciju koj se može izvršiti putem emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili +382 31 691 011 za Sabia by Giorgio Locatelli, te Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili +382 31 691 010 za La Verandu.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!