Caffe slicica naslovne pored logoa 213

2024 April Cafe Montenegro digital banner v2

Brigadeiro je više od poslastice

Radionica „Čokolatisima“ u Podgorici proizvodi brazilski slatkiš 
Omiljena brazilska poslastica Brigadeiro u jednom zalogaju donosi svojevrstan osjećaj užitka upravo zbog kremaste strukture, oblikovane u jednostavnost kuglice bogatog ukusa. Tako Tamara Bešić opisuje originalni slatkiš koji pravi u svojoj radionici u centru Podgorice, a koji je za vrlo kratko vrijeme postao popularan. 

“Kao jedna od velikih obožavaoca dobre i kvalitetne čokolade i generalno dezerta, takođe i jedna od majki koja mnogo vremena provodi u kuhinji praveći što kvalitetnije obroke za svoju porodicu, mnogo vremena sam ostavljala na strane poznatih svjetskih blogera. Naišla sam na savršenstvo ukusa zvano Brigadeiro”, priča ona. 
Tamara i članovi njene porodice, oduševljeni brigadeiro poslasticom, shvatili su da taj slatkiš ne postoji na našem tržištu. Kaže da su bili sigurni da će izazvati velike simpatije kod svih obožavatelja crne čokolade i svih prirodnih začina i dodataka koje koriste kako bi postigli divne arome i potpuniji ukus.

IMG 20201122 233659Tamara Bešić

Na taj način rodila se ideja, koja je rezultirala otvaranjem radionice “Čokolatisima”, pokretanje, za sada, malog porodičnog biznisa. 
“Interesovanje je zaista veliko. Crnogorsko tržište je pokazalo da zaista prepoznaje kvalitet i da sa velikom radoznalošću isprobavaju nove ukuse”, ističe Bešić. 
Pored Brigadeiro kuglica, u radionici u Podgorici proizvode se i istoimene torte, kao i kuglofi sa brigadeiro filom i prirodnim začinima. 1614555439439
“Kod brigadeirosa ne postoji ništa obično jer svaki ali baš svaki zalogaj je naglašen i zavodljiv. Intezivna crna čokolada sa 72 odsto kakaa i kakao maslac, rukom oblikovana perfektna kuglica, uronjena u najfinije začine i orašaste plodove. Dio sušenog voća koji nam je potreban upravo za oblikovanje brigadeira isključivo mi proizvodimo: jagode, maline, narandže, limun. To nas zaista čini posebnim na tržištu”, priča Bešić i ističe da je to put do raznovrsnog ukusnog užitka. 

1590522943126204 1


PRODAJA PROIZVODA IZ “ČOKOLATISIMA” RADIONICE ZA SADA IDE ISKLJUČIVO ONLAJN, PREKO FEJSBUK ILI INSTAGRAM STRANICE


Ona napominje i da je brigadeiro uvijek bez glutena.
Prodaja proizvoda iz “Čokolatisima” radionice za sada ide isključivo onlajn, preko Fejsbuk ili Instagram stranice. Pratioci često naručuju brigadeiro paketiće za poklone dragim osobama, a na raspolaganju im je bezbroj ukusa. Cokolatisima jul 20 Insta objave 17 1Brigadeiro classic

U ponudi je brigadeiro chocolate strawberry, idealna kombinacija jagode, kakaa i crne čokolade, White Lemon brigadeiro sa bijelom čokoladom, rendanom korom limuna i kokosom, Brigadeiro badem sa prefinjenim ukusom premium bijele čokolade, Brigadeiro pistachio balls sa pistaćima i italijanskom crnom čokoladom… Tu su i brigadeiro sa kafom, mandarinom, malinom, jagodom, cimetom… Ove čokoladne bombice su bez aditiva, jaja, vještačkih boja, zaslađivača. Petnaestak ukusa dolaze u pakovanju od šest, devet, 15, 20 ili 30 kuglica.


BRIGADEIRO UVIJEK BEZ GLUTENA


1614555487366Proizvodi iz radionice “Čokolatisima” za sada su dostupni samo u Crnoj Gori, ali, s obzirom da postoji veliko interesovanje, moguće je i širenje biznisa u zemljama regiona. 
Bešić je sigurna da će njihovu, ionako bogatu ponudu, oplemeniti novitetima, ali kaže da idu “korak po korak”. 

1614555464242Praznici donose najviše dobiti
Proizvodnja Brigadeiro proizvoda, tvrdi vlasnica radionice, zahtijeva veliku posvećenost ne samo kada je riječ o proizvodnji poslastica, već i u organizacionom i marketinškom dijelu koji mora da funkcioniše besprekorno, kako bi i prodaja bila na nivou. 1614555405159
“Što se tiče same prodaje i našeg poslovanja ono zaista nije isto u svakom mjesecu godine. Zavisi od više faktora. Naravno uvijek su praznični dani ti koji donose najviše dobiti. I ono što nas posebno raduje je da su naši brigadeiro paketići stizali i van granica Crne Gore… Za godinu dana koliko smo prisutni na crnogorskom tržištu mi smo i više nego zadovoljni”, poručuje Bešić. 

Foto: Istvan Czekus, Danilo Jevtić, Maja Grzunov, Katica Nišavić i privatna arhiva

 

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!