Caffe slicica naslovne pored logoa 214

2024 April Cafe Montenegro digital banner v2

Kreiraju prazničnu atmosferu za sve nas

Home decor La mia casa
Home decor radnja La Mia Casa u tržnom centru Delta city omiljena je destinacija za trgovinu lijepih stvari za dom mnogim građanima Crne Gore. To je radnja kojoj se radujemo i teško da iz nje izlazimo praznih ruku. Novogodišnji dekor same radnje i ponuda u njoj svake godine je za njihove kupce praznik prije praznika. No, da li ste znali da La mia casa tim dekoriše trgove, ulice, izloge, lokale, restorane, hotele, kompanijske prostore, banke… ali i direktno dolazi u vaš dom da unese čaroliju praznika dekorom u kome ćete se osjećati posebno.


LA MIA CASA U SVOM PORTFOLIU PONUDE VEĆ DUGI NIZ GODINA PRUŽA USLUGE DEKORISANJA HOTELA, RESTORANA, POSLOVNICA I DRUGIH KOMERCIJALNIH OBJEKATA, TRGOVA I JAVNIH POVRŠINA


Pretpraznični i praznični dekor potpisan rukopisom La mia casa
Svake godine se metropole svijeta takmiče koja će imati najljepši novogodišnji dekor, najljepše ukrašeni gradovi svijeta privlače turiste iz cijelog svijeta, svi žele biti dio novogodišnje bajke. Iako je ova godina pogođena pandemijom izmijenila mnogo toga, jedno nije – svi želimo u svojim gradovima i domovima više nego ikad prazničnu atmosferu koja sluti na dobro…
Širom Crne Gore La mia casa kreira za nas taj pretpraznični i praznični ugođaj. U mnogim lokalima se osjećamo izuzetno lijepo baš zbog “pogođene” praznične magije kojoj je doprinijela scenografija elegantno okićenog lokala, lijepo nam je hodati ulicom koju su razveselili divni ukrasi, zaustavljamo se pred maštovito ukrašenim izlozima koji kao da su izašli sa stranica nekih svjetskog magazina… Iza mnogih tih dekoracija stoji upravo tim radnje La mia casa koji je za čitaoce magazine Caffe Montenegro podijelio neka iskustva, principe, koncepte i način dekorisanja na raznovrsnim projektima.

welder pubWelder pub - sve dekoracije su ručno pravljene

La mia casa u svom portfoliju ponude već dugi niz godina pruža usluge dekorisanja hotela, restorana, poslovnica i drugih komercijalnih objekata, trgova i javnih površina. Izuzetno iskustvo, kreativan i ozbiljan pristup svakom objektu koji ili u kom dekorišu prostor zahtijeva ozbiljnu pripremu i analizu prije konkretnog prijedloga, a potom i izvedbe.
Svaki projekat je specifičan i zahtjevan na svoj način, a tim La mia casa se trudi da svaki učini unikatnim prilagođavajući dekoraciju upravo stilu i već postojećem enterijeru ili eksterijeru.

la mia casa 11
lamiacasa 583Restoran Gostiona - drugačiji stil dekorisanja koji se prilagođava specifičnom enterijeru

- Prije nego se počne dekorisanje, važno je od klijenta dobiti što više informacija kako bismo znali  šta klijent želi da postigne tim dekorom. Nije isto ako se radi o hotelu koji za doček Nove godine organizuje proslavu za veliki broj ljudi, ili o hotelu koji radi za vrijeme praznika, ali bez posebnih organizacija, o hotelu koji je na moru ili onom na planini. Takođe, nije isto da li se radi o elitnom restoranu koji privlači poslovnu klijentelu i uglavnom je posjećen danju, ili o restoranu, to jest kafeu koji naglasak stavlja na večernji provod ili im je pak važno i jedno i drugo, pa se u tom slučaju prave i dvije scene, dnevna i noćna. Kada saznamo šta klijent želi, koliko je opredijelio sredstava da uloži u taj dio, trudimo se da prilagodimo dekoraciju traženom, a da zadovoljimo i estetiku i funkcionalnost  – objasnila nam je početnu fazu projekta dekorisanja Marija Majer, vlasnica radnje La mia casa.


SVAKI PROJEKAT JE SPECIFIČAN I ZAHTJEVAN NA SVOJ NAČIN, A TIM LA MIA CASA SE TRUDI DA SVAKI UČINI UNIKATNIM PRILAGOĐAVAJUĆI DEKORACIJU UPRAVO STILU I VEĆ POSTOJEĆEM ENTERIJERU ILI EKSTERIJERU


Nove kolekcije prazničnih dekoracija se prezentuju po godinu dana ranije
Ideja timu La mia casa nikad nije nedostajalo, a ističu da im je saradnja sa holandskim brendovima koji prednjače u dijelu dizajna za ovu vrstu asortimana dala mogućnosti novih ideja.
Svake godine, početkom decembra prezentuje se nova kolekcija za dekoraciju za narednu godinu. Kolekcija za doček Nove 2022. godine (Božić 2021.) prezentovana je 1. decembra 2020. godine. Svaku kolekciju priprema 200 dizajnera više od pola godine. La mia casa prati svjetske trendove u dekorisanju i redovni su posjetioci Božićnih svjetskih sajmova. 

la mia casa 85
la mia casa 95Tržni centar Butiko

Sopstveni ručno izrađeni dekor La mia casa - primjer prošlogodišnja dekoracija Welder pub-a u Podgorici
Osim dekorisanja gotovim dekor elementima, La mia casa često dekorisanje izvodi sopstvenim ručno rađenim dekoracijama. Jedan tako dekorisan objekat je poznati podgorički lokal Welder pub za koji su sve dekoracije ručno pravili.
Komercijalni prostori su takvi da obično imaju veliku visinu i male kućne dekoracije nijesu efektne ako se ne upotrijebe u velikoj količini. Za Welder pub su napravili metalnu jelku od bombice (imitacije velikog novogodišnjeg lustera) koja visi sa plafona, a materijale i boje uklopili sa enterijerom u kom preovladava gvožđe i drvo. Na samom stepeništu je napravljena svijetleća kometa koja je upravo u tom večernjem programu dominirala.


La mia casa tim ističe da im je najljepši i najzanimljiviji dio posla to što se svake godine mijenju trendovi, izlaze nove teme, nove boje… Ali, smatraju važnim znati iskorititi i prošlogodišnji nakit, dopuniti ga i od istih materijala napraviti nešto novo i drugačije, što je i za njih svojevrstan izazov ali znaju da se od njih očekuje promjena i spremni su uvijek da je naprave i u
tim situacijama. 


Svaki prostor traži drugačiji stil dekoracije – primjer prošlogodišnja dekoracija restorana Gostiona u Podgorici
Pri dekoraciji restorana Gostiona u Podgorici, korišćen je potpuno drugačiji stil dekorisanja koji se prilagođava specifičnom enterijeru tog restorana. Dekor je neobičan ali sveden, jednostavan i dao je sjaj postojećem enterijeru, a nikako parirao istom. Koliko je važno dekorisati prostor, jednako je važno ne pretjerati.

Dekoracija tržnog centra – drugačiji pristup: primjer prošlogodišnja dekoracija tržnog centra Butiko u Kotoru
U tržnim centrima se  rade nešto veće dekoracije i ukoliko je moguće treba ih prilagoditi poziciji tržnog centra i temi koja tamo preovladava. Prošle godine je La mia casa namjenski za novi tržni centar Butiko u Kotoru naručila velike svijetleće meduze, dužine 2 metra, koje su postavljene da vise sa plafona. Osim te vrste dekoracija, potrebno je imati i standardnu jelku i kutak za fotografisanje, jer to posjetioci, a pogotovo djeca očekuju. Na tako javnim površinama mora se voditi računa i o izboru materijala. Iako La mia casa preferira staklene bombice, na tim mjestima se koriste plastične ali većih dimenzija - otpornije.

la mia casa 121
la mia casa 141Hotel Gradska na Cetinju

Ukrašavanje hotela je izazov
Iz dosadašnjeg rada La mia casa izdvaja kao posebno zadovoljstvo ukrašavanje hotela. Njihov pristup je parcijalan po segmentima hotela, ali sublimira finalnu ujednačenu formu. Ulazni dio hotela treba da je dekorisan svedeno i elegantno, a opet da ostavi utisak, jer je to prvo što gost primijeti. Restoran u okviru hotela treba da ima dekoraciju, nalik kućnoj i da ne smeta gostima. S obzirom da dosta novogodišnjih materijala ima u sebi šljokice, mora se voditi računa da elementi dekora ne budu u blizini hrane. 

la mia casa 155Hotel Gradska

lamiacasa 1103Bifei i kafei u okviru hotela koji rade do kasnije, dekorišu se veselije sa više svjetlosnih efekata. Spoljnja dekoracija je takođe izuzetno važna, jer hotel treba da sija i spolja i iznutra. Neki od primjera hotela koje je dekorisala La mia casa su hotel Gradska na Cetinju i hotel Union u Podgorici, oba hotela visoke kategorije. Dešava se i da hoteli nižih kategorija, stariji hoteli koji bi se već trebali renovirati žele da ulože značajna sredstva u dekoraciju, da bi zasijali posebnim sjajem makar u tom prazničnom periodu godine, naročito ako organizuju doček.

la mia casa 40Hotel Union

la mia casa 45

SPOLJNJA DEKORACIJA JE TAKOĐE IZUZETNO VAŽNA, JER HOTEL TREBA DA SIJA I SPOLJA I IZNUTRA


Projekat dekoracije trgova mora znatno ranije da se osmisli
Kada su trgovi, bulevari i druge javne površine u pitanju, dekoracije su potpuno drugog tipa. One moraju biti značajno većih dimenzija, uvijek osvijetljene, jer dolaze do izražaja uveče, otporne na razne vremenske uslove, lake za montažu, demontažu i skladištenje, elegantne i lijepe, a opet efektne. Za ovakve dekoracije La mia casa sarađuje sa par brendova iz Italije i Grčke, koji im pružaju razne mogućnosti izrade dekoracija po projektu. Ono što je važno, a što se najčešće zanemari jeste da se ozbiljnim projektima mora pristupiti na vrijeme, pa tako bi već u martu mjesecu trebalo imati gotov projekat šta se želi uraditi, da bi se sve to proizvelo i dostavilo na vrijeme. 

IMG 6456Universal Capital Bank

Dekorisanje komercijalnih prostora - zadržati poslovnost ali izbjeći hladnoću
Dekorisanje komercijalnih prostora poput filijala banaka i drugih kompanija je jedna vrsta projekta gdje je poželjno ispoštovati njihove korporativne boje, logo, zadržati poslovnost, ali izbjeći hladnoću. Tako da, ukoliko se dekoriše neka kompanija čije su boje plava i siva, ni u kom slučaju se ne ide sa plavim i sivim tonovima, jer bi se oni stopili sa prostorom i izgledali previše hladno, već im se dodaje još makar jedna boja koja će ih naglasiti, uklopiti u ambijent ali ga i izdvojiti, a unijeti dodatnu toplinu. U ovom slučaju, što je više boja to je dekoracija ljepša. Svaka tema se sastoji od 4 do 7 boja, međutim, da bi se one složile upravo nijansa svake boje je važna. Iako se nekad čini da se neka boja ne uklapa, upravo ta boja učini tu dekoraciju drugačijom i neodoljivom. La mia casa u ovom slučaju zastupa princip da u dekorisanju svakako treba biti malo slobodniji nego što smo mi to tradicionalno navikli. Upravo taj dekorisani prostor kasnije utiče na bolje raspoloženje kako zaposlenih tako i posjetilaca. 

la mia casa 29
la mia casa 31
la mia casa 164Restobar Štrudla

Dekoracija izloga prodajnih objekata su njihovo ogledalo
Izlozi prodajnih objekata su veoma interesanta kategorija. Oni mogu biti veoma raznoliki. U suštini treba prilagoditi vrsti proizvoda i nivou. Ukoliko su luksuzni butici u pitanju dekoracija treba da bude elegantna, što se postiže odabirom boja i diskretnom ali lijepom svjetlošću, ali ta dekoracija ne smije da dominira u izlogu, zaklanja izložene artikle ili bude prenapadna. Nekad je i jedan dekorativni elemenat dovoljan, nekad samo naljepnice na staklima, a nekad je potrebno osmisliti kompletnu scenografiju koja će privuci prolaznike, one koji se žele slikati i napraviti neku prazničnu uspomenu. La mia casa se svake godine potrudi oko izloga radnje, a naročito se poklanja pažnja prostoru ispred koji se posebno tematski osmišljava pa posjetioci se tu rado fotografišu sa prijateljima, porodicom...

La mia casa - dekoracija privatnih objekata
La mia casa dekoriše i privatne objekte. Saglasno željama klijenta i prilagođeno prostoru u kome se radi, uz umijeće i nove ideje uvijek imaju finalni rad na obostrano zadovoljstvo. Kada se radi dekoracija u privatnom prostoru, upravo se klijentu olakšava ono što je kupcima uvijek najteže a to je upravo odabir drveta, pozicija, prilagođavanje količine i boje lampica drvetu u enterijeru, uklapanje boja koje će se koristiti… a sve s ciljem da rješenje bude dopadljivo i djeci i odraslima.

IMG 6316Dekoracija u privatnom prostoru

Ovi radovi podrazumijevaju i dekoracije koje će pratiti jelku, na stolovima, komodama, vratima, prozorima i slično. Ako je kuća u pitanju, najzahtjevnije je odabrati i postaviti spoljnju dekoraciju koja obuhvata svjetlosne elemente, ukrašavanje ulaznih vrata, po mogućnosti i prozora, ali i dvorišta gdje se mogu dodati razne vrste svjetlećih figura, zasaditi prirodna jelka koja je sama po sebi dekor i najčešće su joj dovoljne samo lampice koje će je noću naglasiti. A iskusni tm dekoratera La mia casa ima u svojoj ekipi i članove koji su iz elektro struke i koji pripremaju sve tehničke uslove, postave struju tamo gdje je potrebna i slično. 


LA MIA CASA home decor store
TC Delta City, Podgorica
tel: 069 333 100
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

NOVO! 
LA MIA CASA i na primorju:
TC Butiko, Radanovići - Kotor
tel: 067116100
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


 

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!