Caffe slicica naslovne pored logoa

DZT Banner GLC 470x90 EN

Slavićemo kod kuće

Kako kreirati praznični ambijent sa svečanom trpezom:
Ekipa časopisa Caffe Montenegro “zabilježila” je prednovogodišnju svečanu atmosferu i primjer kreiranja svečane trpeze koju je kreirala Milica Antić u njenom domu gdje nas je i ugostila. Inspirativan ambijent sa puno finih detalja i korisnih prijedloga domaćice poslužio nam je da produciramo scenografiju koja će vas možda inspirisati ili vam dati neke ideje za vašu novogodišnju kućnu čaroliju.

foto 15

Praznici su u detaljima
Kreativna i maštovita Milica Antić pripremila je praznični ambijent sa svečanom trpezom u svom domu, zahvaljujući dekoracijama koje se lako postavljaju i koje ostavljaju snažan utisak na svakog gosta. Detalji su kamen temeljac novogodišnje i božićne tradicije.

foto 67

RUČNO PRAVLJENI PRAZNIČNI VJENČIĆI SU NEZAOBILAZAN DETALJ UKRAŠLJAVANJA, OD ONOG NA ULAZNIM VRATIMA PA NADALJE…

foto 62 copyCvjećara Cvjetni kutak - kolekcija ručno napravljenih prazničnih vijenaca

Atmosfera leži u detaljima poput upaljenih svijeća ili toplog kamina (pa i onog koji simulira u prostoru kamin) koji uljepšavaju hladne i tamne zimske dane. Ručno pravljeni praznični vjenčići su nezaobilazan detalj ukrašavanja, od onog na ulaznim vratima pa nadalje… U ovom slučaju oni su djelo cvjećare Cvjetni kutak.

foto 20

Porcelan i kristal su uvijek u modi
Kada je novogodišnja dekoracija u pitanju zelena i crvena boja su neprevaziđene. Zahvalna je kombinacija zeleno-bijelo-crvena varijanta, uz dodatak boje drveta kao prirodnog materijala. Zelena je unijeta uglavnom kroz borove grančice, plišani stolnjak i fotelju, jelku, vjenčiće i sl. Ako vam je dosadilo obično posuđe koje svakodnevno koristite, izgledaće sasvim drugačije ako ga postavite na neuobičajenom stolnjaku neke dominantne boje. foto 27foto 31foto 29U našoj postavci sjajna ideja je bio ovaj plišani tamno zeleni stolnjak u paru sa salvetama koji se super povezuju sa okolnim predmetima, foteljom, jelkom itd. U postavci našeg stola koristili smo elegantne sniježno bijele tanjire za ručavanje od češkog porcelana – Royal collection. Njih su odlično ispratile Villeroy & Boch kristalne čaše za vino.
Društvo za stolom - plišani medvjedi koji su nam stigli iz prodavnice igračaka MB u Podgorici. 

foto 41 copyJELKA U MILIČINOM DOMU SVOJEVRSTAN JE ALBUM SUVENIRA SA PUTOVANJA


Svjetlost plamena dodatno utopljava atmosferu

Čak i mali plamen i sitan držač za svijeće stvaraju prijatnu atmosferu u svakom trenutku. Ugodan ambijent uz prigušena svijetla i praznična opuštena atmosfera je stvorena. Posebno su lijepe svijeće koje pucketaju i trepere a uz to šire prelijepu mirisnu notu. Kićenje jelke za mnoge ljude predstavlja ritual kome se raduju, kako djeca tako i odrasli. Nekad kićenje traje i satima, stvar je ličnih afiniteta. Jelka je odraz naše kreativnosti i kao ukras u svome domu.

foto 53
1Ukras I love USA je stigao iz Njujorka

2Figura KRALJA je iz Londona

3Ukras doputovao iz Holandije

Jelka u Miličinom domu svojevrstan je album suvenira sa putovanja. Mnogi ukrasi su donešeni sa drugih meridijana i svaki ima posebnu priču. Mnogi imaju običaj da na ukrašenu jelku dodaju po jedan koji će se pridružiti ostalima. Ove godine Milica je dodala poseban novi ukras – dječji crtež na kojem je nacrtan Ajfelov toranj i ispisana želja da u 2021. godini radi ono što najviše voli – da putuje.

NA INSTAGRAM PROFILU MILICE ANTIĆ /mymontenegrinhome_ /
KOJI JE ODRAZ NJENE KREATIVNOSTI I SAVREMENOG LIFESTYLE-A,
MOŽE SE NAĆI PREGRŠT DIZAJN IDEJA I TAJNI O UREĐENJU DOMA

Kući za praznike
Ove godine, više nego i jedne druge, podižemo čaše i nazdravljamo svim onim stvarima koje nam donose komfor i radost u životu – velikim i malim, bliskim i dalekim.

Srećni vam praznici, s ljubavlju Caffe.

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!