173CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Najbolji među najboljima

Održana 15. dodjela godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Awards“
Pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, 9. decembra je održana 15. dodjela godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Awards 2019“ u hotelu „Hilton“ u Podgorici.

Damir Davidović državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizmaDamir Davidović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma
a 475a 481

Atmosfera na ovogodišnjoj ceremoniji dodjela godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Awards“ je u svakom detalju ambijenta, scenografije, aranžmana… odražavala simbolične vrijednosti koje promovišu naš turizam, sa naglaskom na zelenu ekološku Crnu Goru. Scenografija sa zidom od lišća i zimzelenog detalja na stolu, pa svježe cijeđenog soka od divljeg šipka na stolu, provlačili su poruku da čuvamo prirodu i da je ona nađe najveće blago, da s pažnjom uzimamo od nje ali i da joj s pažnjom uzvraćamo, pa i kad je smjestimo u luksuzni ambijent ili luksuzni ambijent u prirodu. I ovogodišnji nagrađeni su zaista svi promoteri upravo takve Crne Gore, i to jeste lajtmotiv našeg turizma.


a 385

U svom obraćanju prisutnim zvanicama na ceremoniji Željka Radak Kukavičić, direktorica NTOCG je između ostalog istakla:
“Naša zemlja danas uživa status respektabilne turističke destinacije koja iz godine u godinu zadržava pozitivne trendove rasta, što je rezultat nesebične predanosti i rada naših ljudi. Najveće bogatstvo koje naši gosti nose iz Crne Gore nijesu fotografije prirodnih ljepota, već uspomene na ugođaj koje im stvarate vi – domaćini. Vaša gostoljubivost, osmijeh i srdačnost čine razliku i stvaraju doživljaj Crne Gore kome niko ne može konkurisati. Domaći i međunarodni hotelski lanci i kompanije, kao i nezavisni poslovni ljudi uključeni u razvoj hotelijerstva i gastronomije, koja se na cijelom prostoru Crne Gore više ne razlikuju po visokom standardu usluge i raznovrsnoj ponudi, jer standard je autentičnost! Ove rekordne brojke kojima se rado hvalimo svake godine, plod su vašeg rada, zato se ne bojim za budućnost našeg turizma jer je ključ njegovog uspjeha u vašim rukama, a vi ste se uvijek iznova dokazali kao faktor koji čini razliku.”


Svečanoj ceremoniji dodjele ovog prestižnog nacionalnog priznanja prisustvovali su Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik skupštine Crne Gore Ivan Brajović, potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.
Imajući u vidu prijedloge Komisije za dodjelu nagrada koju čine predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, medija i turističke privrede, kao i prijedloge lokalnih turističkih organizacija i zainteresovane javnosti odluku o kategorijama i nagrađenima donio je Žiri za dodjelu “Wild Beauty Awards 2019” 
Žirijem je predsjedavao Damir Davidović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, a članovi su bili: Željka Radak Kukavičić, direktorica NTOCG, Ćazim Hodžić, direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, dr Ivo Županović, redovni profesor na fakultetu za biznis i hotelijerstvo i fakultet za saobraćaj, komunikaciju i logistiku u Budvi, Slađana Šoć, šefica kuhinje hotela «Hilton», Podgorica, Srđan Bulatović, profesor gitare, Svetlana Popović Vujotić, novinarka RTCG i Sanja Golubović, urednica časopisa Caffe Montenegro. 

Dobtnici nagrada i priznanja WBA awards 2019 sa Predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem

DOBITNICI PO KATEGORIJAMA ZA NAGRADE I PRIZNANJA WBA 2019 SU:
Nagrade WBA 2019:
1. Hotel godine: „Hotel Iberostar Heritage Grand Perast“
2. Mali hotel godine: „Hotel Gradska“ Cetinje
3. Restoran godine: „Meat“ Podgorica
4. Plaža sezone: „Kamenovo Beach“ Budva
5. Manifestacija godine: „Tivat World Music Festival“

Priznanja WBA 2019:
1. Razvoj Agroturizma: Seosko domaćinstvo na Prokletijama „Samelova koliba“ Plav
2. Jedinstveni turistički proizvod: Farma magaraca Martinići
3. Doprinos razvoju turizma sjevera Crne Gore: „Skijališta Crne Gore“
4. Afirmacija sportskog turizma: Multisport akademija Mayer
5. Ostvareni rezultati na dalekom tržištu: turistička agencija „Fly Montenegro Travel“


Zbog velikog interesovanja za gastronomsku ponudu, ove godine je po prvi put formirana posebna komisija za nominacije u kategorji najbolji restoran. Komisijom je predsjedavao Svetozar Raspopović – Pop a ostali članovi su Slađana Šoć šefica kuhinje hotela Hilton i zaštitno lice kampanje Dobro. Bolje. Domaće. i Željko Knezović – šef kuhinje restorana Murano prošlogodinjeg dobitnika u ovoj kategoriji. 

DSC 2361Dio ovogodišnjeg Žirija za dodjelu “Wild Beauty Awards 2019”: Sanja Golubović urednica časopisa Caffe Montenegro, dr Ivo Županović, redovni profesor na fakultetu za biznis i hotelijerstvo i fakultet za saobraćaj, komunikaciju i logistiku u Budvi, Slađana Šoć, šefica kuhinje hotela «Hilton» u Podgorici

Ovom prilikom dodijeljeno je ukupno pet nagrada i pet priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2019. godini. O svim nominovanim i nagrađenim gosti na ceremoniji su se mogli informisati iz brošura na stolu, a za divan ovogodišnji aranžman koji promoviše prirodu sve pohvale idu cvjećari Cvjetni Kutak. Najbolje piće koje sam probala je upravo sok od divljeg šipka crnogorskog proizvođača Green Room. 

NAR NA DARNar na dar
sok od divljeg šipka crnogorskog proizvođača Green RoomSok od divljeg šipka crnogorskog proizvođača Green Room
Dječiji hor Zvjezdice iz Podgorice je izveo crnogorsku himnuDječiji hor Zvjezdice iz Podgorice je izveo crnogorsku himnu

A kao simbolični poklon-poruku, uspomenu na ovaj događaj gosti su dobili bombicu za jelku u obliku nara koju je izradila umjetnica Nina Vukčević, sa ispisanom porukom – čestitkom NTOCG sa kojom mogu i završiti ovaj izvještaj: “NAR na DAR” - da vam 2020. godina bude kao naš nar: ispunjena, zdrava, plodna i BLAGOrodna.”

 LOGO WHITE

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: caffe.montenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!