170CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Samit Trieste Coffee Experts održaće se 21-22.09.2019

Za sve zaposlene u italijanskom sektoru kafe već je postala tradicija da se sastanu svake dvije godine u sjedištu Bazzara Espresso kako bi se prisustovalo samitu Trieste Coffee Experts koji organizuju braća Bazzara, idejni začetnici ovog eventa, vlasnici italijanske kompanije koja je osim proizvodnje kafe visokog kvaliteta jedna od vodećih agencija za komunikaciju o kafi u Italiji, te autori poznatih knjiga o kafi i osnivači akademije: Bazzara Akademija (trening centar SCA Premier smješten u Trstu, glavnom gradu espresso kafe).
Svako izdanje ima za cilj okupiti protagoniste iz svijeta kafe kako bi se omogućilo definisanje i razmjena strategija u kojem svako na svoj način postaje aktivni protagonist debate, iznoseći ideje i pronalazeći riješenja za suočavanje s tržišnim promjenama, zajedno s onim ljudima koji se u drugim prilikama vide jednostavno kao kolege ili konkurenti. Umrežavanje je zapravo mantra kroz koju se može sažeti bit Trieste Coffee Experts-a.

U ovom četvrtom izadanju osim video intervijua sa stručnjacima realizoanih tokom samita, koji su se pokazali kao sredstvo za širenje kulture kvalitetne kafe, ljubitelji kafe će moći pratiti cijeli prjenos uživo na web stranici www.bazzara.it kao i na drugim portalima partnera koji podržavaju ovu inicijativu.

Velika novost je kongres koji će se održati sljedeći dan u prekrasnom ambijentu Savoia Excelsior Palace; prestižnoj monumentalnoj građevini s pogledom na Tršćanski zaliv. Treba imati na umu da su oba dana rezervisana samo za one koji su primili službeni poziv za učestvovanje.

Pojedinosti sa septembarskog sastanka.
U subotu 21. septembra biće rasprave na temu pod naslovom Coffe Destiny (Sudbina kafe): Mauro Bazzara, Cosimo Libardo (Carimali), Sergio Barbarisi (Bwt) i Andrea Lattuada (9Bar) će skrenuti pažnju publike na razmatranja o onome što se može definisati Fourth Wave (Četvrti val ) kafe . Giorgio Grasso (Arc), Luigi Odello (Iiac) i Max Fabian (Demus) vodit će nas u senzorijalni svijet, i konačno, Andrej Godina (Umami Area), Francesco Sanapo (najbolji italijanski degustator kafe na posljednjem Sigepu), Michele Cannone (Lavazza) i Luigi Morello (Cimbali Group) će se dotaknuti posebno osjetljivih i aktuelnih tema kao što su sve prisutnija potreba za agregacijom i podjelom strategija radi održivosti ne samo kao ekološke održivosti proizvoda nego i u smislu međuljudskih odnosa unutar kompanija.
Na kraju predavanja, u prostorijama Akademije Bazzara atmosfera će postati opuštena i neformalna uz koktel na kojem će, kao i obično, biti dodijeljena nagrada za osobu godine u sektoru kafe, uručena onome ko se najviše istakao po posebnosti i predanosti širenju kulture kvalitetne kafe, kroz akcije koje mogu imati pozitivne posljedice na cijeli sektor kafe.

U nedjelju, 22. septembra, održaće se konferencija, koju će voditi Franco Bazzara. Kafa 4.0 tema je s kojom će se, nakon pozdravne poruke lokalnih i regionalnih vlasti, suočiti predstavnici udruženja Caffè Trieste i Gruppo Italiano Torrefattori Caffè; slijede Giuseppe Biffi (Siemens), Roberto Pedini (Ima Petroncini), Mauro Martinengo (Opem), Luigi Morello (Cimbali Group) i važan završni govor Michele Cannone (Lavazza).

Dakle četvrti Trieste Coffee Experts se predstavlja s istaknutim imenima kako bi se potvrdio kao važan korak u tom procesu približavanja kompanija, potreban da bi se mogli pratiti programi koji su uistinu u stanju zadovoljiti očekivanja sve opreznije i i svjesnije klijentele.Umrežavanje je oduvijek bio jedan od primarnih ciljeva braće Bazzara i njihov događaj omogućava svim kompanijama koje učestvuju na njemu da imaju koristi od toga.

 

 LOGO WHITE

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: caffe.montenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!