163CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Održana press konferencija LAKE FEST 2019

Ovogodišnje deveto izdanje LAKE FESTa održaće se od 08 do 10. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću, saopštili su danas organizatori na press konferenciji koja je održana u Montenegro caffe pubu u Podgorici.

Direktor festivala Peđa Zečević, u društvu predstavnika generalnih sponzora festivala, Natalije Milić iz Pivare “Trebjesa”, Eleonore Albijanić iz Elektroprivrede Crne Gore, Sonje Nikčević, potpredsjednice opštine Nikšić i Slavice Grgurević TO Nikšić.

“Opština Nikšić prepoznaje značaj ove izuzetne manifestacije podrži LAKE FEST, koja već devet godina okuplja vrlo značajna imena crnogorske i regionalne scene, i podržava ovaj festival kao vrlo važnu manifestaciju koja je postala jedan od zaštitnih znakova grada, rekla je Sonja Nikčević, potrpedsjednica opštine Nikšić.LF2019Pivara “Trebjesa”, sponzor od samog početka LAKE FESTa i ove godine će u okviru festivala organizovati društveno odgovorne aktivnosti.

“Već devet godina Nikšićko pivo kao zvanično pivo festivala prati i podržava Lake fest što dovoljno govori o povjerenju i partnerskom odnosu koje imamo sa organizatorima LAKE FESTa. I ove godine ćemo kreirati i realizovati ekološke akcije “Rock and Recycle” i “Eco chek point” na što smo naročito ponosni, s obzirom na to da je prošle godine tokom festivala prikupljeno oko 30.000 hiljada plastičnih čaša od kojih je napravljena i skulptura pastrmke koja će krasiti ovogodišnji prostor festivala.”, izjavila je Natalija Milić. U nastavku je Milić dodala da će i ove godine biti obezbijeđen organizovan prevoz za sve posjetioce festivala po pristupačnim cijenama.


CIJENA KARTE OSTAJE NEPROMIJENJENA I ONA IZNOSI 10,00EUR ZA JEDNO VEČE I 25,00EUR ZA TRI VEČERI. KAO I PRETHODNIH GODINA I OVE GODINE ĆE BITI ORGANIZOVAN BESPLATAN PROSTOR ZA KAMP. PORED GLAVNE BINE BIĆE ORGANIZOVANA I MALA BINA U KAMPU.


Elektroprivreda Crne Gore je kao i ranijih godina ustupila prostor oko Krupačkog jezera, kao i uložila značajna finansijska sredstva za organizaciju ovogodišnjeg festivala.
“Obzirom na tu činjenicu mi se osjećamo ne samo kao sponzori već i kao domaćini”, rekla je je Eleonora Albijanić u ime Elektroprivrede Crne Gore.

Slavica Grgurević je u ime TO Nikšić istakla da je Lake fest od prvog dana pokazao ozbiljnost i počeo dovoditi svake godine sve više posjetilaca i time postao glavna turistička ponuda grada.
Radi se o manifestaciji koja je postala možda i najznačajniji brend Nikšića i mi iz TO prepoznajemo njen značaj i pokušavamo ispratiti i podržati.

Direktor festivala, Peđa Zečević podsjetio je da je do sada LAKE FEST posjetilo više od 190000 posjetilaca, a u programima festivala učestvovalo je više od 160 izvođača iz Crne Gore, regiona i inostranstva. “LAKE FEST svake godine sem muzičkog dijela posebnu pažnju poklanja kampu koji bez sumnje nosi epitet najvećeg festivalskog kampa na prostoru EX-YU. Poznata je i naša ekološka orijentacija, čijim programima je posvećeno mnogo vremena i sredstava i s pravom je LAKE FEST prvi zeleni festival u Crnoj Gori i kao takav prepoznat u regionu, ali od strane UNDP-a, sa kojim sarađujemo već nekoliko godina. 
Imamo i sjajnu saradnju sa RTV Nikšić pa će i ove godine biti realizovan direktan prenos sve tri noći festivala.

Zečević je saopštio i kompletan line-up festivala:

ČETVRTAK 8.08.
1. AKADEMIA
2. STEREO BANANA
3. TBF
4. ŽELJKO BEBEK
5. DOG EAT DOG
6. NIKOLA VRANJKOVIĆ

PETAK 9.08.
1. OFF DUTY
2. KILLO KILLO BANDA
3. IBRICA JUSIĆ
4. BOMBAJ ŠTAMPA
5. PUNKREAS
6. PRTI BEE GEE

SUBOTA 10.08.
1. AKLEA NEON
2. KOLJA I GROBOVLASNICI
3. ARTAN LILI
4. KERBER
5. NAJDA I SMAK
6. LOVE HUNTERS

Cijena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10,00eur za jedno veče i 25,00eur za tri večeri. Kao i prethodnih godina i ove godine će biti organizovan besplatan prostor za kamp. Pored glavne bine biće organizovana i mala bina u kampu.
Generalni sponzori LAKE FEST-a su Pivara “Trebjesa” Nikšić, Elektroprivreda Crne Gore, opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija.

 

 LOGO WHITE

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: caffe.montenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!