170CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Caffe Montenegro na GTM-u

45. GTM Germany Travel MartTM održava se u periodu od 12. do 14. maja 2019. u Visbadenu, a posjetiće ga oko pet stotina predstavnika turističke industrije iz čak 51 zemlje svijeta. Izuzutno smo ponosni na ukazanoj časti pozivom Sanji Golubović urednici našeg časopisa Caffe Montenegro od strane Turističke organizacije Njemačke (DZT) da prisustvuje ovogodišnjem GTM-u.

Organizator GTM-a je, kao i do sada, Turistička organizacija Njemačke (DZT) u saradnji sa svojim partnerima – regionima i gradovima Njemačke koji se mijenjaju na godišnjem nivou. Ove godine uloga domaćina pripala je Vizbadenu - glavnom gradu pokrajine Hessen, koji se u ovom svojstvu našao već treći put - nakon 1977. i 2005 Centralni deio događaja predstavlja dvodnevni workshop u novootvorenom kongresnom centru RheinMain koji je izgrađen 2018. godine. Ovom prilikom će učesnici sajma (preko 300 ponuđača iz oblasti hotelijerstva i transporta kao i lokalne i regionalne turističke organizacije) imati priliku da svoje proizvode predstave internacionalnoj stručnoj javnosti, predstavnicima medija iz relevantnih emitivnih tržišta za njemački turizam kao i brojnim KAM menadžerima turizma iz cijelog sveta. Učesnici će imati priliku da steknu nove i učvrste postojeće kontakte, da vode stručne razgovore kao i da ostvare poslovnu saradnju sa njemačkim kompanijama.

Petra Hedorfer, predsjednica upravnog odbora Turističke organizacije Njemačke (DZT) ističe: „Digitalizacija, ekološka održivost kao i razvoj ponude i infrastrukture zasnovane na potražnji su centralni izazovi turističke branše u internacionalnoj konkurenciji. Nemačka kao turistička destinacija je po pitanju ovih tema odlično pozicionirana. GTM predstavlja odličnu platformu za plasiranje naše ponude u okviru internacionalne turstičke industrije ali i za uspješan nastavak razvoja njemačkog dolaznog turizma.“

Atraktivan program i informacije

U danima prije zvaničnog otvaranja GTM-a gosti iz cijelog svijeta imaju priliku da se upoznaju sa posebnim turističkim ponudama DZT-a prema tematskim prioritetima, na nekoj od ukupno devet različitih Pre Convention tura. Program seminara informiše o aktuelnim trendovima i razvoju u Nemačkom turizmu. Tokom zvaničnog otvaranja i Večeri grada German National Tourist Office c/o Danube Competence Center domaćina svi učesnici su dobili priliku da iskuse reprezentativnu uslugu njemačkog gostoprimstva.

Turistička organizacija Nemačke je kreirala GTM još davne 1972. godine.

Turistička organizacija Njemačke još od 2012. godine realizuje GTM kao Green Event, pa tako i ovogodišnji događaj uzima u obzir aspekte ekološke održivosti. To između ostalog uključuje i podršku učesnicima u dolasku na GTM prevoznim sredstvima koje ne oštećuju okolinu, ketering koji je iz regionalnih izvora, zabranu korištenja posuđa za jednokratnu upotrebu, uključivanje javnog prevoza u samu organizaciju. Za ovaj koncept GTM je 2019. godine dobio Green Note sertifikat.

 

 LOGO WHITE

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: caffe.montenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!