170CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Spektakularan ples jedara u Boki Kotorskoj

Devet RC44 timova, od 10. do 14. aprila, su debitovali u akvatorijumu Porto Montenegra i Boke Kotorske, a ljubitelji jedrenja sa svih meridijana nestrpljivo su iščekivali sportske rezultate iz Crne Gore.

Osim što mapira Jedriličarski klub Porto Montenegro i Crnu Goru na globalnoj jedriličarskoj karti, RC44 regata je bila sjajna prilika za crnogorsku javnost da uživo gleda pravi sportski spektakl na vodi. “Ovaj jedriličarski spektakl je probudio veliko interesovanje, i za jedriličarske profesionalce, ali i za naše VIP klijente koji uživaju u regati, i koji su aktivni učesnici. S ovim događajem započinjemo ljetnju sezonu i u nautičkom naselju Porto Montenegro, ali i gradu Tivtu” - istakao je direktor marine Porto Montenegro Tony Browne.

ZOAN5590

Ovo je 13. edicija RC44 Cup-a, regata je od tada, pa do sada, revolucionarna u svijetu jedriličarstva, drugačija, i sačuvala je svoje specifičnosti. Iako su vlasnici ovih jedrilica i takmičari privatno prijatelji, na moru su orjentisani na cilj i pobjedu. „Zadovoljstvo je da jedrimo u Crnoj Gori“, istakao je Bertrand Favre, menadžer 44Cup.


Ovo je bila sjajna prilika za crnogorsku javnost da uživo gleda pravi sportski spektakl na vodi 

Regata, koja se po prvi put održala u Porto Montenegru, bila je prva trka u sezoni 2019. u takmičenju RC44Cup, koje obećava da će biti dugo, neizvjesno i zahtjevno. 44Cup se sastoji od pet regata, a završna će se održati u novembru na Majorki. Tivatski zaliv bio je taličan slovenskom timu CEEREF, sa skiperom Igorom Lahom, koji su bili za sedam bodova jači od drugoplasiranog tima Nika.
Treće mjesto osvojio je tim Aqua. Nevjerovatno, iako je Lahova ekipa osvojila sezonu 2016. i 2017., 44Cup Porto Montenegro je njihova prva pobjeda od Svjetskog prvenstva u Sotograndeu prije tri godine. “Imali smo sjajne startove - timski rad je bio presudan, pogotovo jer smo imali samo jedan dan vježbanja. Bio sam stvarno iznenađen koliko smo bili sinhronizovani. Crna Gora je briljantna, iskusili smo sve čari jedrenja u zalivu, na jakom i slabom vjetru, na suncu i kiši. Cjelokupno jedriličarsko iskustvo.”- istakao je Igor Lah.

3

Britanski taktičar ekipe CEEREF-a Adrian Stead dodao je: “Odlučili smo: bez obzira na to koliko utrka imamo, htjeli smo da se fokusiramo na sopstveni rezultat. Igor je bio skoncentrisan u svakoj situaciji i bile su presudne sekunde - pogotovo kad je morao nekoga čvrsto podmetnuti ili nekoga staviti na čelo, bio je vrlo dobar u tome.” Sponzori regate su hotel Regent Porto Montenegro gdje su bili smješteni svi takmičari i VIP klijenti, Turistička Organizacija Tivat, Riana group i Videoworks.

FOTOGRAFIJE: ZORAN RADONJIĆ

 LOGO WHITE

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: caffe.montenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!