Caffe slicica naslovne pored logoa 210

MNE Media DIGITAL Caffe Montenegro Web Banner v2

Elegantan i ekskluzivan vinski događaj u Boki

4. Salon Vina u Herceg Novom/

Sunce je u februaru obasjalo Boku i tome je trebalo nazdraviti uz feštu Mimoze i koju čašu dobrog vina. Februar je mjesec kada Praznik mimoze najavljuje proljeće, kada se riva zažuti od ovog cvijeta, i sija još više kada je nebo nagradi Suncem kao ove godine. Ali već 4-u godinu za redom  Praznik mimoze startuje i sa Salonom vina koji četvrti put organizuje Compania de Vinos Montenegro u saradnji sa „Lazure Hotel&Marine“ i Opštinom Herceg Novi.

flase. 1676921894604

Četvrto izdanje Salona vina je elegantan i ekskluzivan događaj posvećen veličanju vinske kulture, fina dvodnevna prezentacija fantastičnih vina u atmosferi radosti vinskih i hedonističkih susreta. Ovaj događaj je vrlo brzo, sa sada 4 izdanja uspio da se nametne kvalitetom i sadržajem tako da ga već sada mnogi domaći vinari i iz svijeta, kao i vinoljupci upisuju u svoj kalendar kao „obavezno posjetiti“. Manifestacija je od početka imala visok nivo i ne samo da ga održava, već svake godine „podiže ljestvicu više“ držeći se kvaliteta kao prioriteta, ne povećavajući broj izlagača, iako je ove godine za 20 odsto veći izbor vina u odnosu na ranije godine, ali ipak ovo ostaje jedan fini butik-salon vina!

flase. 1676921894661

izlagac 1676668817890

U restauriranom, unikatnom zdanju hotela Lazure u Meljinama brojni posjetioci ovogodišnjeg Salona vina uživali su u najboljim vinima sa prostora bivše Jugoslavije, kao i iz Italije, Francuske, Španije i Portugalije – predstavilo se ukupno 45 brendova, odnosno oko 350 različitih etiketa.

Salon vina sjajno se uklapa i dopunjuje 54. Praznik mimoze, kao feštu koja slavi ljepotu, poručeno je na otvaranju četvrtog izdanja manifestacije posvećene vinskoj kulturi.

zeljko uljarevic VI 71
Željko Uljarević, direktor Companie de Vinos Montenegro

„Na Salonu imamo 45 vinarija i destilerija iz regiona i Evrope i oko 350 raznih etiketa. Imamo mnogo mladih vinarija koje su se ove godine pojavile na tržištu. Tako da će posjetioci ovog Salona vina imati priliku da probaju vina koja se još nisu našla ni u restoranima. Interesantno je i što nam se jedna vinarija iz Italije predstavila sa različitim godinama istih vina“, izjavio je direktor Companie de Vinos Montenegro Željko Uljarević.


Salon vina je otvorio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem izlagača i posjetilaca, kvalitetom organizacije i činjenicom da Salon nosi predznak međunarodnog. 

izlagac VI 51

Plejada izabranih vinarija praćena i sa par štandova sa izvrsnim pršutama i sirevima koji su neizostavni pratilac ove „Božanske kapljice“,  privukla je pažnju poznavalaca i ljubitelja vina, kao i kompanija iz oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva. 

U ime Compania de Vinos Montenegro obratio se direktor te kompanije Željko Uljarević, ističući da su vinari jedva čekali da se odazovu pozivu, kao i posjetioci. On se zahvalio hotelu Lazure na partnerstvu, a Opštini Herceg Novi što je prepoznala značaj ovog događaja.

Početna ideja Salona vina je promovisati vinsku kulturu i omogućiti posjetiocima nešto što nemaju priliku da probaju svakog dana, naveo je Uljarević. Kako je dodao, Salon je danas prepoznat u regionu, toliko da bi mogli da ispune i nekoliko puta veći prostor, ali cilj organizatora je da imaju birani portfolio izlagača i ponudu koja je drugačija.

izlagac VI 16

zeljko gradonacelinik itd VI 78

Posjetioci mogu da probaju različite godine određenih vina, što je dobra paralela da uporede sistem starenja i kvalitet tog vina. Mogu da se upoznaju sa novim berbama koje će ove godine biti raspoložive na tržištu, kao i nečim što neke vinarije eksperimantalno rade, a što je još u protokolu izlaska na tržište, pa imamo petnaestak brendova koji su prezentovani samo ovdje - istakao je Uljarević.


Organizatori Salona vina su hotel Lazure i „Compania de Vinos Montenegro“, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, a predstavljaju se renomirani izlagači iz Francuske, Italije, Hrvatske, Srbije, BIH, Makedonije i Crne Gore.


hrana VI 20

klapa 1676802660105

Prisutnima je u ime hotela Lazure dobrodošlicu poželio generalni menadžer Branko Putnik koji je izrazio zadovoljstvo brojem gostiju, odazivom učesnika, partnera i prijatelja Salona, dodavši da je pri izboru izlagača kvalitet na prvom mjestu.

  • Poklopilo se lijepo vrijeme, da smo na otvaranju Praznika mimoze, da smo dio nečega što je fantastično, a što Opština organizuje i što je ove godine veće nego ikada prije.

apst IMG 9841

Uživanje u degustaciji upotpunila je novska klapa Castel Nuovo zvucima Mediterana.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!