Caffe slicica naslovne pored logoa 202

DZT Banner FeelGood 470x90 EN

Na ESG samit Zapadnog Balkana u Crnu Goru dolaze vodeći svjetski stručnjaci za održivi razvoj

Tivat i Porto Montenegro će krajem aprila biti u centru pažnje regiona, gdje se održava skup vodećih svjetskih stručnjaka u oblastima ESG standarda, inovacija i održivog razvoja. Tome svjedoči i lista liderki i lidera iz cijelog svijeta, koji su potvrdili svoje učešće na Western Balkans ESG Samitu od 26. do 28. aprila 2023. godine.

"Western Balkans ESG Summit ima potvrdu o učešću preko 30 istaknutih liderki i lidera iz oblasti prava, energetike, inovacija, poslovnog i bankarskog sektora. Okupili smo lidere u svojim oblastima, te je zadovoljstvo potvrditi da će se među govornicima naći i ključni eksperti koji pokrivaju različite aspekte primjene ESG standarda", poručila je Biljana Braithwaite, izvršna direktorica Sustineri Partners, jednog od organizatora samita.

Jedan od predavača biće i uvaženi pravni stručnjak Robert Spano, bivši predsjednik Evropskog suda za ljudska prava.

Robert Spano je istaknuti advokat i specijalni savjetnik u londonskoj kancelariji Gibson, Dunn & Crutcher, sa velikim iskustvom u multinacionalnim i prekograničnim sporovima, koji rukovodi brojnim arbitražnim predmetima u oblasti investicija i trgovine, ali i mnogim svjetski poznatim  predmetima u oblastima međunarodnog javnog prava, tehnologije, regulacije platformi i privatnosti. Kao bivši sudija i predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, gospodin Spano će na ESG Samitu podijeliti vrijedno međunarodno pravno iskustvo i najbolje prakse iz oblasti međunarodnog prava,  posebno u oblasti poslovanja i ljudskih prava. Bio je uključen u brojnim inovativnim slučajevima, koji se odnose na digitalna prava, nacionalnu sigurnost i slobodu izražavanja. Pored pravne prakse i rada u kancelariji Gibson, Dunn & Crutcher, Robert je gostujući profesor prava na Univerzitetu u Oxfordu i profesor prava na Univerzitetu u Islandu", poručuju organizatori.

Govornici ESG Summit

Pridružiće mu se i Courtney Fingar, ekspertkinja za međunarodna ulaganja i biznis novinarka sa više od 20 godina iskustva. Courtney je intervjuisala brojne predsjednike država i vlada, ministre i poslovne lidere širom svijeta, a nedavno je bila glavna urednica publikacije Investment Monitor, digitalnog izdanja fokusiranog na direktne strane investicije (SDI), a prethodno je provela 15 godina u Financial Times-u, gdje je vodila specijalizovanu publikaciju za strane direktne investicije.

Svoje učešće na ESG Samitu Zapadnog Balkana potvrdio je i Rikard Scoufias. Kako navode organizatori, "gospodin Scoufias je vodeći lider u oblasti energetike sa preko 20 godina iskustva u upravljanju ulaganjima i transformaciji biznisa, posebno onih  sa kompleksnim geopolitičkim rizicima i upravljanju ekološkim i pitanjima. Radio je u Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), kao i zemljama u razvoju, vodio je velike investicije i prekogranične organizacije, ali i bio savjetnik brojnih lidera u industriji i politici, na temu geopolitičkih rizika i strategije razvoja održivog poslovanja. Trenutno obavlja funkciju predsjednika Nacionalne korporacije za hidrokarbone i prirodne resurse Grčke. Aktivan je učesnik u debatama o tome kako biznis može ojačati uključivanje zainteresovanih strana i ESG standarda, te je autor u globalno relevantnim publikacijama i magazinima poput The EconomistThe Financial Times i drugim".

Dok se spisak potvrđenih govornika,  koji će učestvovati na ESG Samitu Zapadnog Balkana, nastavlja da širi, ogranizatori podsjećaju da je Vlada Crne Gore preuzela pokroviteljstvo nad događajem, te da će se od 26. do 28. aprila Crna Gora naći u fokusu važne globalne debate o odgovornosti biznisa u zaštiti životne sredine i ljudskih prava.

Registracija za Western Balkans ESG Summit je dostupna na zvaničnom web sajtu samita (www.esgwesternbalkans.com). 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!