Caffe slicica naslovne pored logoa 212

MNE Media DIGITAL Caffe Montenegro Web Banner v2

Uspješan nastup našeg časopisa na najznačajnijem sajmu turizma u regionu

Beograd: 44. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA – preko 40000 aktera i posjetilaca /

I ove godine, već 14-i put naš časopis Caffe Montenegro se predstavio na samostalnom štandu na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, gdje smo prezentovali i ostala naša izdanja - magazine Prostor i Moj zavičaj Crna Gora. Izuzetno smo zadovoljni interesovanjem biznis klijentele i posjetilaca sajma za naše časopise. Naš štand u Hali 2 je bio odlično posjećen od strane pojedinaca, grupa, turističkih agencija koji su iskazali interesovanje za Crnu Goru i potrebe za informacijama i živopisnim opisima i novitetima koje prate naši časopisi. Preko 2000 primjeraka časopisa smo podijelili na sajmu. 

Screenshot 20230228 105948 com.whatsapp edit 8454385378917

Prema izvještaju organizatora 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, ovo je bio najuspješniji i najbrojniji Sajam turizma zadnjih godina po broju posjetilaca i izlagača (preko 40.000 posjetilaca i preko 300 izlagača iz 30 zemalja).

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju okupljanja i promovisanja turističke privrede, respektabilna sajamska manifestacija 44. Međunarodnog sajma turizma, održana od 23. do 26. februara ove godine, opravdala je epitet najvećeg turističkog događaja u regionu i pokazala zašto je Beogradski sajam lider u domenu svog poslovanja, značajna sajamska institucija, a Beograd i Srbija dostojan potencijalni domaćin svjetske specijalizovane izložbe EXPO 2027.

IMG 20230224 125931


Broj realizovanih B2B sastanaka i broj buyera, ocjenjeni su kao najuspješniji poslednjih 10-tak godina. Manifestaciju je pratilo oko 1000 akreditovanih novinara iz dvadesetak zemalja.


Iz godine u godinu, na naše veliko zadovoljstvo, primjetan je i povećava se broj posjetilaca koji namjenski traže naš štand i koji se putem naših časopisa i digitalnih kanala informišu o crnogorskoj turističkoj ponudi.

Shodno brojnosti upita i masovnoj posjeti usudićemo se zaključiti da je i interesovanje za odmor u Crnoj Gori ove godine od strane građana Srbije itekako veliko i obećava odličnu posjećenost turista iz te zemlje Crnoj Gori i ovog ljeta.

IMG 7414

IMG 7416

Očekivano, kao i uvijek najviše ih je interesovao boravak na moru i ponuda iz tog domena, ali ono što je ove godine izuzetno uočljivo je da su posjetioci bili izuzetno zainteresovani za aktivne vidove odmora i njihovi upiti su bili za mogućnosti kombinacija boravka na moru i na našim planinama uz aktinosti obilazaka cijele zemlje, nacionalnih parkova, itd. uz sportske aktivnosti. Od odmora se danas definitivno traži više i ponuda Crne Gore mora da sublimira jedinstvene sublimirane sadržaje sve tri regije.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom i ostalim subjektima iz djelokruga turizma predstavila je turističku ponudu Crne Gore na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

IMG 20230224 125907

Nekoliko lokalnih turističkih organizacija i privrednih subjekata - hotela imalo je samostalne štandove na kojima je bilo zaista živo i sjajna posjećenost, poput štandova Budvanske rivijere, Regionalnog parka Piva, Turističke organizacije Tivat, Turističke oganizacije Bar, Turističke organizacije Herceg Novi, koja je imala ove godine štand za pohvalu – zaista je unio dah mora, mimoze i duh grada skalina u Beograd.

Tokom četiri dana sajma, posjetioci štanda NTO CG imali su priliku da se upoznaju sa cjelolokupnom turističkom ponudom Crne Gore, brojnim aranžmanima sa specijalnim popustima na sajmu koje je pripremila turistička privreda, ali i da uživaju u degustaciji crnogorskih domaćih specijaliteta.

Direktorka Beogradskog sajma Danka Selić saopštila je da je ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo oko 40 hiljada aktera, izlagača, predstavnika NR Kine – zemlje partnera sajma, gostiju i posjetilaca 44. Međunarodnog sajma turizma i 18. Međunarodnog sajma hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA koji je održan u istom terminu.

IMG 20230225 111546

Broj realizovanih B2B sastanaka i broj buyera, ocjenjeni su kao najuspješniji poslednjih 10-tak godina. Manifestaciju je pratilo oko 1000 akreditovanih novinara iz dvadesetak zemalja.

Brojni izlagači, profesionalni kupci, posjetioci i mediji izrazili su zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom koja je napravila značajan iskorak u odnosu na prethodnu.

IMG 20230225 111942

IMG 20230225 112255


Nekoliko lokalnih turističkih organizacija i privrednih subjekata - hotela imalo je samostalne štandove na kojima je bilo zaista živo i sjajna posjećenost, poput štandova Budvanske rivijere, Regionalnog parka Piva, Turističke organizacije Tivat, Turističke organizacije Bar, Turističke organizacije Herceg Novi, koja je imala ove godine štand za pohvalu – zaista je unio dah mora, mimoze i duh grada skalina u Beograd.

to herceg novi
TO Herceg Novi

Na 44. Sajmu turizma bili su izlagači i posjetioci iz preko 30 zemalja i preko 40 tur-operatora iz zemlje i inostranstva. Prvi put na Sajmu turizma svoje turističke atrakcije, prirodne ljepote i osobenosti predstavile su afričke zemlje: Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

IMG 7411

Zemlja partner 44. Međunarodnog sajma turizma bila je Narodna Republika Kina.

B2B poslovni program, realizovan u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, i ove godine sproveden je uz aktivno učešće velikog broja profesionalnih turističkih predstavnika iz zemalja učesnica, kao i srpskih turističkih saveza, organizacija i agencija koje su pokazale interesovanje da tokom sajma razviju svoje poslovanje i razmjene iskustva.

IMG 20230225 112828

nto crne gore NTO Crne Gore
na standu to bar TO Bar

Tokom Sajma turizma organizovano je više od 500 B2B sastanaka održanih u posebno predviđenim prostorima B2B Meeting point i Business Lounge u hali 1 Beogradskog sajma.

U poslovno-komercijalnoj dimenziji sajma doprinos je dalo učešće oko 80 profesionalnih kupaca (buyera) i međunarodnih i domaćih medijskih partnera.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!