Caffe slicica naslovne pored logoa 196

DZT Banner GLC 470x90 EN

Dragulj budvanske rivijere na Gardijanovoj listi najboljih plaža

Britanski Gardijan sastavio je novu listu 40 najboljih plaža za 2022. godinu, a jedna od njih se nalazi u Crnoj Gori.

Naravno da nije riječ o Svetom Stefanu, koji ove godine bilježi neslavne rekorde po mnogo čemu. Na listi je ovoga puta plaža Drobni pijesak, koja se nalazi u skrivenoj uvali ispod magistralnog puta između Svetog Stefana i Petrovca.

“Budvanska rivijera je jedan od najvećih blaga u zemlji. Plažu Drobni pijesak, južnije od Budve, karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor crnogorskih jela sa roštilja”, stoji u opisu Gardijana, koji teško može zadovoljiti opis “tradicionalne crnogorske kuhinje”.

Na ovoj plaži uglavnom nema gužve, a more je tirkizno plavo i čisto. Ističu i da je kupalište “Pura vida” na plaži Drobni pijesak nosilac je Plave zastavice.

Na samoj plaži, u more se uliva potok sa izvorskom vodom, a ovdje možete i birati hoćete li uživati na pijesku ili stijenama.

Nekada se na plažu Drobni pijesak moglo doći samo barkom, a pišu kako je to i danas najljepši, pa i najlakši način.

Brodići ka plaži u sezoni redovno idu iz Budve i Petrovca. Ako idete kolima, na putu između Budve i Petrovca iz oba pravca naići ćete na saobraćajni znak “Plaža Drobni pijesak” koji pokazuje skretanje za plažu, a odatle se vozačima savjetuje poseban oprez.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!