Caffe slicica naslovne pored logoa 196

DZT Banner GLC 470x90 EN

Dodir svile

LI’ELLI - Crnogorski brend koji promoviše ženstvenost /

Tokom pandemije, Ratka Pozdnyakova, došla je na ideju da stvori svoj brend. S obzirom na činjenicu da joj je zatvorenost u kući dodatno padala teško zbog trudnoće, odlučila je da napravi udobnu ali i elegantnu garderobu u kojoj će se žene osjećati ženstveno i lijepo i dok su kod kuće. Nakon par mjeseci, ideja je realizovana – i nastao je brend svilenih pidžama ,,LI’ELLI’’.

pocetna

Od ideje do brenda

LI’ELLI je crnogorski brend koji je osnovan 2020. godine, sa željom da stvori ženske kolekcije za odjevanje u kući. Žele da se u njihovim svilenim kreacijama svaka žena osjeti lijepom, ženstvenom i posebnom, a da u isto vrijeme uživa u udobnosti i prijatnosti samog materijala.

Glavni kriterijim pri stvaranju brenda je bio: prirodna svila, jednostavan kroj i visoko kvalitetna završna obrada. Za kreiranje ovih proizvoda se koristi najfinija stopostotna Mulberry svila, bez dodataka elastina od 19 i 22 mm, koja pored toga što izgleda prelijepo je i veoma udobna i prijatna za kožu.


,,Ono sto želim da postignem je da se svaka žena osjeća glamurozno bez posebnog napora.''


,,Na krojevima smo jako dugo radili, angažujući profesionalce gdje smo zapravo evropske standarde veličine prilagodili našim ženama. Interesantno je da nismo koristili lutke, već smo krojeve isprobavali isključivo na ženama’’- pojasnila je za Caffe Montenegro vlasnica brenda Ratka Pozdnyakova.

850 9401 copy

 Dobavljač svile je kineska fabrika, sa dugogodišnjom tradicijom, čije se gusjenice hrane isključivo listom bijelog duda (Murve), i uz pomoć takvog načina ishrane se stvara najkvalitetnija svila, izuzetne mekoće.

Važno je napomenuti da se pored brige o odabiru najfinije svile vodi računa i o tome da materijali budu ekološki prihvatljivi (Eco Friendly), pa kao potvrdu posjeduju i OEKO-TEX sertifikat.

Inspiracija je počela u trenutku kada je osnivačica brenda Ratka Pozdnyakova željela da napravi fotografije u devetom mjesecu trudnoće, i za to fotografisanje je odlučila da obuče svilenu pidžamu koja je u ormanu čekala posebnu priliku. Nakon toga je, kako kaže, željela da to uživanje i komfor osjete i brojne druge žene.

850 6376 copy Ratka Pozdnyakova

Nakon ideje, počela je sa istraživanjem koliko žene vode računa o svom izgledu i oblačenju dok su kod kuće, i kako stil kućnog oblačenja koji imaju žene u Sankt Petreburgu može pružiti i ženama u Crnoj Gori. Svilena spavaćica je bila prava opcija.

850 9140 copy

Prva kolekcija

Prva kolekcija pod nazivom DONNA DI LUSSO, predstavljena je u novembru 2021. godine, na Crnogorskoj nedelji mode tokom koje je publici predstavljeno 12 modela pidžama, bademantila, spavaćica i bejbi dola, od kojih svaki od njih može biti urađen u devet različitih pastelnih boja, koje imaju u ponudi. Svaki komad ove kolekcije predstavlja savršen spoj savremene estetike i klasične tradicije.

850 9509 copy

,, Kada izaberete kvalitetnu odjeću, vi nemate samo radost kupovine  na trenutak, nego komad koji će trajati dugo'', dodaje Ratka.

Ipak, kada se birao materijal, svila nije izabrana samo iz estetskih razloga već i zbog brojnih benefita koje ona ima za kožu. Dermatolozi uvijek preporučuju spavanje na prirodnim tkaninama, pa su se u LI’ELLI kolekciji našle i jastučnice. Svilena jastučnica je regulator toplote, posjeduje antialergijska svojstva i neće upijati vlagu.

Pored kože, ovaj brend je mislio i na očuvanje zdrave kose, pa su napravili i svilene trakice, koje neće pucati prilikom vezivanja, i koje neće oštećivati kosu.


LI’ELLI brend će biti i na ruskom tržištu

LI’ELLI brend planira da u budućnosti svoje ručno rađene komade plasira i na rusko tržište. LI’ELLI  vjeruje da sudbina ljepote svake žene zavisi isključivo od njenog izbora, pa neka jedna od ovih svilenih pidžama bude upravo vaš izbor.


850 9045 copy

Samopouzdanje jedina ljepota koja nikad ne prolazi

Ratka smatra da je samopouzdanje jedina ljepota koja nikad ne prolazi, i da žena mora svakodnevno raditi na sebi i svojoj unutrašnjosti. Dodaje, da žena i tokom vremena koje provodi u kući treba posvetiti vrijeme sebi, kako bi izgledala lijepo i ispunjeno, bez obzira na to da li će je neko vidjeti ili ne, i da nezavisno od dijela dana, ono što oblačimo itekako utiče na raspoloženje.

LI’ELLI brend je želio da napravi proizvode koji će brinuti o koži ali i kosi žena koje ih nose, i koje će nakon isprobavanja njihovih komada zaboraviti na svu odjeću ili rasparene pamučne pidžame koje su do tada nosile. U svakoj od ovih pidžama, osjećaćete se prelijepo, prefinjeno, elegantno a ni udobnost neće zaostajati.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!