Caffe slicica naslovne pored logoa

DZT Banner GLC 470x90 EN

Kreativnost za održivost

Video kampanja slovenačkog predsjedavanja Savjetom EU o unakrsnom  doprinosu kulture i kreativnosti za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja
 

Održiv stil života, kao odgovoran način življenja i očuvanja planete za buduće generacije je ujedno i međunarodno političko opredeljenje i lični izbor.

2021. je Međunarodna godina kreativne ekonomije za održivi razvoj. Ova tema je takođe u fokusu slovenačkog predsjedavanja Savjetom EU, kako u političkoj debati, tako i u konkretnim projektima, sprovedenim zajedno sa širokom mrežom međunarodnih partnera (Izložba Future of LivingEurope Readr Platform i AI debate). U septembru, konferencija Future Unlocked! spojena sa Evropskim samitom kreativnih industrija 2021., okupila je kreatore politike i nosioce kreativne ideje iz 40+ zemalja.

 

Jedan od ciljeva je i podizanje svijesti javnosti o doprinosu kulture i kreativnosti u cilju održivog razvoja. U saradnji sa renomiranom fotografkinjom Mancom Juvan, slovenačko predsjedavanje Savjetom EU je stoga proizvelo set video priča o kreativnim pojedincima koji ostavljaju značajan trag u svijetu: u obrazovanju, ekonomskom razvoju, urbanim prostorima i širem okruženju.

U saradnji sa nacionalnim i međunarodnim partnerima, ove priče će biti distribuirane širom svijeta između 29. novembra i 3. decembra 2021. godine, neposredno prije Svjetske konferencije o kreativnoj ekonomiji u Dubaiju. Glavni međunarodni partner je UNCTAD.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!