169CM Slicica naslovne pored logoa copy

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

The Meating point- teksaška rapsodija za sve mesoljupce

Oštrina, preciznost i hladnoća – ono su što karakteriše logotip, ali su i apsolutni kontrast sa toplinom koja vas zapljusne kada zakoračite u The Meating Point. Ušuškan na jednoj od najljepših lokacija - Univerzitetskom trgu u pješačkoj zoni, sa uređenom terasom i enterijerom regulisanim na dva nivoa, u startu vas ‘kupuje’ kao jedno od onih mjesta koja vas sele u urbanu dimenziju nekog većeg grada, a sve to dopunjeno autentičnim teksaškim bbq menijem od hiljadu ukusa, preliva i začina za kompletnu sliku i zadovoljan stomak.

2

INDUSTRIJSKI DIZAJN U TOPLIM TONOVIMA
The Meating Point je u junu proslavio četiri mjeseca od otvaranja i samo četiri mjeseca bila su dovoljna da ostavi impresivan utisak objekta čiji ambijent, meni i osoblje rade kao cjelina bez greške ili zamjerke. Savršen za poslovne ljude koji koriste kratku pauzu za dobar italijanski espresso i kvalitetan obrok, roditelje sa djecom, poslovne ili porodične ručkove – posjećen je od strane naših ljudi, ali i stranaca koji na Trip Advisor-u ne štede „desetke“ i riječi hvale, kako za sadržajan meni, tako i za prijatan enterijer i ljubazno osoblje. Enterijer je djelo studija Zec. Karakterišu ga topli tonovi drveta ispresjecani zelenim površinama: svježa prirodna italijanska „Benetti“ mahovina i njeno bogato zelenilo dišu životom duboke šume, ali se onaj urbani ton koji vas prvi sačeka vraća kroz crvene segmente ručno lomljene i uklapane cigle. Prostor „diše“ zahvaljujući otvorenoj galeriji/gornjem spratu, tako da se osjećaj svake sabijenosti gubi i pri najvećoj gužvi. Industrijski stil izabran za momente sive ograde na stepeništu i gruba drvena površina stolova su prijateljski „klik“ kada The Meating Point postaje ono mjesto na kojem ručate kao kod kuće, bez bilo kakve uštogljenosti. Zona šanka, oplemenjena je zelenilom, kao kontrast crnim sjajnim pločicama u pozadini.

3
Ne smijemo zaboraviti i prostranu terasu sa koje se u kasnim popodnevnim časovima može posmatrati najljepši podgorički
zalazak. Idealna je za roditelje sa djecom – dok uživate u kafi ili obroku, imate na oku vaše mališane koji se mogu bezbjedno igrati na trgu jer je The Meating Point u pješačkoj zoni.
1
ZA HILJADU UKUSA POTREBNO JE STRPLJENJE
Samo ime restorana govori nam kakva vrsta hrane dominira u meniju – The Meating Point su prvi i jedini u Crnoj Gori koji svoje specijalitete od mesa spremaju u posebnim grilovima. Meso se priprema na centralno-teksaški način, u „smoker-u“ – specijalno izrađenoj peći na drva. Prva faza je dimljenje: posebno je važan izbor drveta kojim se loži vatra, a to je, u slučaju The Meating Pointa, isključivo trešnjevo drvo – poznato kao najbolje drvo za dimljenje. Sledeća faza je indirektno pečenje i na kraju proces
pripreme biva okončan dokuvavanjem mesa u sopstvenim sokovima. Završna i najbitnija faza jeste čuvanje mesa i način na koji se odlaže nakon pečenja, sve do trenutka prodaje. Ovakav kompleksan put je zaslužan za premium proizvod bogatog ukusa koji vam biva  serviran. Uz jela nikada nećete dobiti servirane priloge „iz kesice“, već se svaki sos i preliv pripremaju posebno, sa posebnom recepturom i obogaćuju već bogati ukus mesa.
4
Priprema junetine traje 12 sati, a svinjetine 10 sati, meso se ne izlaže direktnoj vrelini plamena, žar je odvojen u posebnu komoru, dok preko mesa cirkulišu samo dim i toplota. Sve vrijeme se vodi računa o temperaturi jer je najbitnije dobiti proizvod ravnomjerno pečen spolja i iznutra, a koji je zadržao svoju sočnost. Iz The Meating Pointa kažu da se mogu okarakterisati kao „fast casual“, odnosno brza hrana smještena u restoranski ambijent – kvalitetan roštiljski proizvod koji do gosta dolazi brzo, poput fast food uličnog koncepta. Posebno omiljena kod gostiju jesu svinjska rebra, dok oni koji paze na liniju i izbjegavaju „jaču“ hranu uvijek mogu izabrati nešto iz zelenog menija. The Meating Point svoju desetku zaslužuje elegantnim final touch-om: domaćim kolačima iz njihove proizvodnje, čik izbjegnite ako možete!
 
The Meating Point
Bulevar Džordža Vašingtona 90
Kontakt: +382 67 267 941
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
TEKST: IRENA BAJČETA 
FOTO: THE MEATING POINT, IRENA BAJČETA
 

 LOGO WHITE

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: caffe.montenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!