174CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Stara - NOVA Pinta u Podgorici - Pinta - Food, drinks ’n’ gigs

Pinta nam je već poznat lokal koji se nalazi u Podgorici (Cetinjski put 1-3 u City kvartu) preko puta tržnog centra Delta. Prije par godina kao novootvoreni lokal istakao se u jakoj i brojnoj konkurenciji ugostiteljskih objekata tog tipa u City kvartu. Nakon nekoliko godina, krajem 2018-e Pinta je promijenivši vlasničku strukturu i unoseći novi koncept koji oslikava odrednica - slogan uz ime Pinta Food, drinks ’n’ gigs oživjela već po malo dosadnjikavu ustaljenu atmosferu lokala sa nizom promjena koje su ovo mjesto učinile razigranijim, primamljivijim i još autentičnijim, i nadasve zabavnijim...

Prvo pravilo svih pravila ugostiteljstva: Ispoštuj goste
Nakon izvjesnog broja godina i onim među najboljim ugostiteljskim objektima, potrebna je promjena, uprkos tome što i dalje imaju gostiju, lijepo rade, ali se objekti nikad ne trebaju ”uspavati” i naslanjati na navike stalnih gostiju, jer istovjetna atmosfera i ponuda, iako korektna, bez promjena dosadi... 

IMG 9662 copyu Pinti će vam Jegermeister poslužiti na savršenih -18 stepeni!

U inostranstvu naročito, ozbiljni lokali vode o tome računa pa osim promjena na meniju i slično čak i enterijer mijenjaju u sezonski, uz konstantno unošenje noviteta i prijatnih iznenađenja... Pažnja gosta i njegovo vrijeme i izbor se moraju ispoštovati. Nova Pinta je upravo pokazatelj kako neko mjesto može da se regeneriše.

Kafa na suncu – autentičan lifestyle građana Podgorice
Pintina bašta je uvijek puna gostiju, tipični je odraz života građana Podgorice koji vole svoj grad sa puno sunca i svaki sunčan dan u bilo koje doba godine, a Bogu hvala imamo ih dosta, koriste da borave na terasama lokala, upijaju sunce, posmatraju život ulice, i ćaskaju uz omiljeno piće... ili objeduju vani.

PINTA JE POZNATA KAO LOKAL ČIJI JE STALNI
GOST UPRAVO SUNCE
terasa copy

To jeste jedna lijepa navika građana Glavnog grada uslovljena lijepom klimom ali i privilegija. Pinta je poznata kao lokal čiji je stalni gost upravo Sunce. Ta navika je ostala i u novoj Pinti, bašta puna veselog naroda svih starosnih dobi je zaštitni znak lokala. I ozbiljan preduslov za to je da kafa mora biti izuzetno dobra, jer i to je jedna sad već kulturološka navika našeg mentaliteta, a u Pinti se pije KIMBO kafa - čuveni brend italijanski espresso sa tradicijom preko 150 godina. Kakvu god kafu da pijete ili volite... 100% arabiku, mješavinu arabike i robuste ili možda bezkofeinsku kafu, sa ovoliko ili onoliko mlijeka itd. u Pinti ćete uživati u autentičnom ukusu kafe.

Nova Pinta – novi meni
Na svedenom, no bogatom i sadržajnom meniju Pinte, naći ćete za svaki obrok jelo po ličnom ukusu. Prelistajte efektan jelovnik koji ima par vrlo uzbudljivih momenata. Ako doručkujete u Pinti, možete da birate neki od odličnih omleta, priganica, tortilja, palačinki... Ako ste od onih koji poštuju ono pravilo da je doručak glavni obrok dana te treba biti obilan i kaloričan, u Pinti će vam preporučiti njihov Proteinski doručak koji daje snagu koliko god napora vas čekalo tokom dana, a kako ne bi, doručak sadrži: 4 bjelanca, biftek taljata, mix zelenih salata, čeri paradajz, mocarela. IMG 7791 copySupermen da budeš! Burgeri su im odlični (čili, dimljeni, gorgonzola burger...), pice, salate, piletine u raznim kombinacijama, do odlično spremljenih ozbiljnijih gastro uradaka: filea brancina, bifteka, lososa. Desert koji me oduševio i koji sam za sebe može biti dovoljan razlog za dolazak u Pintu je domaća pita od jabuka, sa karamelom i sladoledom od vanile.
Ukoliko ste ranoranioc, onda doručak u Pinti ima veću vrijednost jer u periodu od 7 do 10h uz specijalnu „Happy Breakfast” ponudu dobijate mnogo više i to za manju cijenu.

IMG 8475 copy copy

Sasvim urbana gradska priča i neka mnogo dobra pića
Zabava se uselila u Pintu. Petkom i subotom veče su sjajni live nastupi crnogorskih izvođača pop i rok muzike, dobre vibracije u Pinti su uzele maha i menadžment lokala se pokazao kao odlični majstori zabave, pa se groznica subotnje večeri tu zaista osjeti.

IMG 7679 copy
Petkom i subotom veče su sjajni live nastupi

Ali zabava u Pinti se nastavlja, pa nedjeljom popodne, kad nas već hvata blaga depresija zbog dolazeće radne sedmice i ponedjeljka koji se ne voli, u Pinti je sasvim druga atmosfera od smornog nedjeljnog popodneva: svira starogradski orkestar, i čuje se muzika, pjesma, smijeh i zveket čaša i escajga... Ne može biti bolje nedeljno popodne od takvog u Pinti: starogradska muzikica, da je ispratimo sa na primjer šljivovom prepečenicom iz hrastovog bureta starog 12 godina - Jelički Dukat - savršena uvertira i doza optimizma za naredni dan i start nove radne sedmice. Te dnevne zabave imaju posebnu čar, pogotovo nedjeljom popodne. Pinta je prava adresa i tad. U Pinti se vode time da je nedjelja zaista onaj 7-i dan – dan za odmor duše i tijela. Ako ste ljubitelj Jagermeistera, u Pinti će vam ga poslužiti na savršenih -18 stepeni!

IMG 8518 copy

U Pinti nastupaju i di-džejevi... Atmosfera zabave je dinamična, a jutra su mirna oaza za koncentraciju i punjenje baterija za dan... Pinta je mjesto dobre zabave, pića, muzike i hrane... za sve koji vole život i opuštanje uz reggae, bossa novu, country ili bluz, rock ili pop, ili starogradski zvuk... i vole na primjer rum (preporuka: Diplomatico rum, sjajni venecuelanski rum s plantaža u Mielu u državi Lara Diplomatico) ili im je viski omiljeno piće (preporuka - najbolji viski Jack Daniel’s – naravno)...

TEKST: SANJA GOLUBOVIĆ
FOTOGRAFIJE: JOVANA & ĐORĐE


 

 LOGO WHITE

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: caffe.montenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!