173CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Kotanyi biber - Daje ukus svakom jelu

Začinsko bilje i začini zavode i izazivaju našu maštu i čula - zanimljive su priče o njihovom otkrivanju. Sa Kotanyi proizvodima upoznaćete svijet prepun aroma, mirisa i ukusa. Otkrićete priče o drevnim i dragocjenim sirovinama, naučiti o njihovim ljekovitim svojstvima ili saznati korisne savjete...
Sastojak koji svi proizvodi Kotanyi imaju je: kvalitet! Pažljivo odabrani začini i kvalitetna sirovina iz cijelog svijeta srce su poslovanja ove kompanije. Uz siguran instinkt i odgovarajuće tehnologije, Kotanyi garantuje vrhunski kvalitet...
Zrna Kotanyi miješanog bibera pravo su blago. Savršen odnos i spoj naglašavaju poseban ukus svakog sastojka. Blag, aromatičan i savršen za začinjavanje, oplemenjivanje i dekorisanje.
Odlično se slaže sa jelima sa pečenim mesom, ribom, povrćem, supama, umacima i jelima sa krompirom.
Iako je porijeklom iz tropskih djelova Indije i jugoistočne Azije, biber je odomaćen na našim prostorima, a bez bibera nezamisliva je bilo koja kuhinja. Prema statistikama to je najviše korišćen začin u svijetu.
Kod Kotanyi bibera sirovine su podvrgnute procesu parne sterilizacije. Kotanyi WarmTasty2
Na taj način se uništavaju sve štetne klice i isključuje se svaki rizik od patogenih klica kao što je salmonela.
Postoji preko 2000 vrsta bibera. Najpoznatija podjela je na: crni, bijeli, zeleni i crveni. Boja bibera ne zavisi od vrste biljke sa koje je ubran već od načina na koji se zrno priprema za upotrebu.

Crni biber dobija se kada se uberu zelena zrna, a zatim bez ikakve obrade osuše na suncu. 
Bijeli biber dobija se ubiranjem crvenih, gotovo zrelih bobica, koje se zatim kvase da bi mogla da se skine opna, a tek potom suše. Bijeli biber ima nešto blažu aromu od crnog, a takođe se smatra da je i zdraviji.
Crveni biber dobija se kada se uberu potpuno zrela, crvena zrna koja se potapaju u slanu vodu, a zatim zamrzavaju ili brzo suše. Njegov miris najčešće se opisuje kao mješavina mirisa bibera i limuna.
Zeleni biber dobija se branjem zrna pre zrenja. Proces obrade zrna isti je kao kod crvenog bibera.


Blag, aromatičan i savršen za začinjavanje, oplemenjivanje i dekorisanje. Odlično se slaže sa jelima sa pečenim mesom, ribom, povrćem, supama, umacima i jelima sa krompirom


Sirovina Kotanyi bibera ima visoki udio eteričnih ulja.
- zemlja porijekla: Vijetnam
- rok upotrebe: minimalno 3 godine
U asortimanu Kotanyi-a su crna, zelena, bijela, tzv. crvena i šarena zrna, te razne mješavine sa biberom.
- Mljeveni, cijeli i grubo mljeveni biber
Zbog visokog udjela piperina (prirodna ljutina u biberu) i eteričnih ulja potrebno je do tri puta manje količine Kotanyi bibera da se jelo začini. Osigurana je zdravstvena ispravnost svih Kotanyi proizvoda.

 

 LOGO WHITE

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: caffe.montenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!