Caffe slicica naslovne pored logoa 210

MNE Media DIGITAL Caffe Montenegro Web Banner v2

Cioccolatitaliani – otvoren prvi objekat poznate franšize u Crnoj Gori

ITALIJANSKI BREND IZVRSNOSTI PREMIJERNO U CRNOJ GORI – CIOCCOLATITALIANI /

Na bulevaru Cetinjski put bb u Podgorici, 3. novembra je svečano otvoren prvi objekat u Crnoj Gori čuvenog italijanskog brenda Cioccolatitaliani, koji donosi sasvim novo iskustvo konzumiranja čokolade na naše tržište.

Svečanom događaju je prisustvovao veliki broj predstavnika poslovnog i javnog života Crne Gore i regiona, a početak rada ove franšize simboličnim presijecanjem vrpce obilježili su vlasnica restorana i poslastičarnice u Crnoj Gori, gospođa Violeta Stanaj i osnivač ovog čuvenog brenda, gospodin Đani Ferijeri.

1.5

 

Da to veče bude nezaboravno doprinio je i nastup jedne od najboljih regionalnih pop pjevačica, Jelene Tomašević, koja je specijalno za ovu priliku u svoj repertoar uvrstila i nekoliko italijanskih evergreen numera.

Prisutnima se u ime porodice Stanaj obratio Prokopije Perić, izvršni direktor jedne od kompanija iz grupacije, i iskoristio priliku da se prisjeti dugačkog puta od februara 2020. godine, od kada datira početak pregovora oko otvaranja ovog objekta, te srdačno poželio sreću gospođi Stanaj i njenom timu.

Violeta Stanaj i Đani Ferijeri1

Violeta Stanaj i Đani Ferijeri

„Vizija žene, neophodna je za liderstvo i predstavlja izuzetan kapacitet u poslovanju. Željeli smo da damo vjetar u leđa ženskom preduzetništvu i našoj Violeti Stanaj, vlasnici objekta, ali i da porodičnu i profesionalnu atmosferu, koju decenijama gradi porodica Stanaj, dodatno proširimo i osnažimo“- naveo je Perić.

6.1


Nije lak zadatak birati sa ovog nevjerovatnog menija

Šta god da odaberete, gotovo sigurno se nećete razočarati. Bilo da izaberete samo klasičan espresso, ili se prepustite sladoledu, vaflu, briošu, palačinkama, možete biti sigurni da će vaša porudžbina biti servirana sa najvećom preciznošću i predstavljati pravi praznik za oči, a ne samo za nepce.


Prokopije Perić

Osnivač brenda Đani Ferijeri izrazio je veliku zahvalnost, prevashodno porodici Stanaj koja je prepoznala viziju brenda koji je njegova porodica godinama marljivo gradila, a potom i svim zvanicama, čija energija i brojnost su ga prijatno iznenadili. U obraćanju prisutnima evocirao je uspomene na otvaranje prvog objekta brenda Cioccolatitaliani, na jednoj od najboljih lokacija u Milanu i istakao da ga crnogorska lokacija upravo podsjeća na nju, što ovo otvaranje za njega čini dodatno emocionalnim. Svoje obraćanje završio je sa najavom ambicioznih planova Cioccolatitaliani grupacije.

Osnivač brenda Đani Ferijeri Osnivač brenda Cioccolatitaliani, Đani Ferijeri

Luksuzno opremljen restoran, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Podgorici, prostire se na više od 400 kvadratnih metara i raspolaže sa 170 mjesta.

Ponuda uključuje slatka i slana peciva, kafe sa vrhunskim mješavinama, domaći sladoled i brojna jela italijanske gastronomije, upotpunjena linijom veganskih proizvoda i bezglutenskih deserta.

Violeta Stanaj i Đani Ferijeri

Cioccolatitaliani – brend italijanske izvrsnosti sa modernim pristupom

Cioccolatitaliani je brend osnovan od strane porodice Ferijeri 2009. godine. Za manje od 15 godina preduzetnička vizija Vinćenca Ferijerija, izvršnog direktora kompanije, uspjela je da stvori novi brend italijanske izvrsnosti sa modernim pristupom, koji samouvjereno gleda van italijanskih granica kroz rast i stalnu ekspanziju na ključnim međunarodnim tržištima.

Đani Ferijeri Zdravko Rogić

Đani Ferijeri, Zdravko Rogić

Danas ima više od 50 prodajnih mjesta, uključujući direktne i master franšize, od kojih su 32 u Italiji, a ostale na međunarodnim lokacijama (Malta, Maroko, Kuvajt, Katar, Bahrein, Saudijska Arabija, Albanija, Kosovo…).

Cioccolatitaliani je nominovan od strane Forbes magazina 2020. godine među 100 italijanskih izvrsnosti u svijetu.

Pažnja brenda usmjerena je upravo na Balkan

Nakon otvaranja tri prodavnice u Albaniji i dvije na Kosovu, ideja je „da se nastavi ekspanzija u ovim zemljama koje vole italijansku kulturu i, očigledno, njeno gastronomsko nasleđe, oslanjajući se na lokalne partnere sa nacionalnim ugovorima o master franšizingu“, prokomentarisao je Vinćenco Ferijeri, izvršni direktor kompanije Cioccolatitaliani, za koju očekuje da će 2022. godinu završiti sa prometom od 40 miliona eura.

Jelena Tomašević 2

U osnovi cijele proizvodnje nalazi se osnovni sastojak, kakao, a Cioccolatitaliani je izabrao da koristi najfiniju sortu, Fino De Aroma. Naziv "Fino De Aroma" direktno propisuje Međunarodna organizacija za kakao (ICCO) i identifikuje sortu koja je rođena u susretu zrna Criollo i Trinitario, hibrid, koji predstavlja samo 8% svjetske berbe.


Cioccolatitaliani otvoren je svakog dana od osam časova ujutru do ponoći.

Objekat u Podgorici zapošljavaće preko 30 radnika, obučenih da svaki zalogaj iz Cioccolatitaliani ponude bude istovjetan i besprekoran, baš kao i na svakoj od pomenutih lokacija širom svijeta.


IMGL3026

NN5D9985

Otvorene laboratorije, čokoladne fontane, vidljive peći, punjenje korneta sladoleda otopljenom čokoladom, postali su prepoznatljiv potpis usluge ovog brenda.

Cioccolatitaliani je simbol čistog show cooking-a!

Photo credits Montenegro Magazin

Šta to znači "čokologija"?

Cilj Cioccolatitaliani brenda je da bude ambasador „čokologije’’ ili umjetnosti miješanja čokolade sa kafom, pecivom, sladoledom, pa čak i hranom. Dakle, za Cioccolatitaliani, čokolada znači prije svega kreativnost i široko je zastupljena u raznim oblicima i proizvodima.

Photo credits Montenegro Magazin1

Osnivači Cioccolatitaliani brenda su prvi i kreirali ovaj neologizam i njihova je misija da rašire riječ po cijelom svijetu.


Kontakt osoba za odnose sa javnošću: Nataša Tomić

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.;

tel: +382 69 337 762


 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!