173CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Higo Restaurant & Lounge iz Ulcinja servira za vas

Higo Restaurant & Lounge kuhinja je moderna, ukus je primarni fokus i prioritet, a ekstravagancija i glamurozan dizajn - prezentacije hrane, su čisto umjetničko nadahnuće. Glavni kuvar Higo restorana Aleksandar Dishkovski i njegov tim imali su tu jako izazovan zadatak - usaglasiti autentičan bajkovit ambijent sa hranom koju serviraju u njemu da mu parira sto odsto. A borova šuma i pogled na more sa njihovog radnog mjesta su svakako dodatno nadahnuće i inspiracija koji su im pomogli da u tome u potpunosti uspiju.
higo2 plata sa morskim plodovima-VRHUNSKA PLATA SA MORSKIM PLODOVIMA -

Tiganj sa školjkama i šeri paradajzom, puterom, tartufima i šampanjcem na dasci sa karpaćom od tune, dimljenim lososom, kozicama i hobotnicom


Sa strašću prema kuvanju stečenom u ranim dvadesetim, glavni kuvar Higo restorana Aleksandar Dishkovski servirao je ukusna remek djela u brojnim visoko profilisanim restoranima širom Skandinavije i egejskih ostrva. Pokušavajući da unaprijedi gastronomsku sceni u Bitoli, svom rodnom gradu u Makedoniji, njegova ljubav prema moru odvela ga je na Jadran, na crnogorsku obalu, među šumu borova u Ulcinju, u Higo Restaurant & Lounge. Za čitaoce Caffe Montenegra, Aleksandar i njegov kulinarski tim “servirali” su dio ponude sa raskošnog Higo Restaurant & Lounge menija tek da zagolicaju vašu radoznalost i da dođete u restoran i častite svoja čula da vam budu zauvijek zahvalna na tome.

higo3 kulinarska ekipa

KULINARSKA EKIPA HIGO RESTORANA: (SA LIJEVA NA DESNO) 
šef Shaban Mollabeqiri; glavni kuvar Aleksandar Dishkovski;
asistent glavnog kuvara Arben Hoxhiq

higo4 govedina sa puterom- GOVEDINA SA PUTEROM, AMARETOM I SOSOM OD ESPRESA -

Kada je u pitanju meso Aleksandar voli da radi polako. Ista 72-očasovna metoda dehidratacije i sous-vide tehnike početna je faza pripreme ovog mesa. “Iako svako ima drugačiji ukus kada je u pitanju biftek, jedini valjan način da se osjeti pravi ukus crvenog mesa je da ga jedete srednje pečenog ili krvavog. Dehidratacija je ključni korak kojim se otklanja višak vode i krvi, dok je sous-vide poželjan zbog mekoće i sočne teksture.- smatra Aleksandar.


TEKST: SANJA GOLUBOVIĆ FOTOGRAFIJE: GËZIM MAVRIĆ

Opširnije u štampanom izdanju

 LOGO WHITE

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: caffe.montenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!