Caffe slicica naslovne pored logoa

DZT Banner GLC 470x90 EN

HG Budvanska rivijera - platforma uspješnog poslovanja

Tokom dugog niza godina „Budvanska rivijera” je brendiranjem svog turističkog proizvoda uspjela utemeljiti mjesto na turističkoj mapi Evrope, doprinijela boljoj poziciji Crne Gore kao turističke destinacije i otvorila nova tržišta.
Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ je najveća hotelska grupacija u Crnoj Gori. U njenom sastavu posluje pet hotela na nekim od najatraktivnih lokacija u Budvi: hotel „Mogren“, hotelski rizort „Slovenska plaža“, hotel „Aleksandar“ i u Petrovcu hoteli „Palas“ i „Castellastva“. Dugi niz godina ova hotelska grupa prepoznata je kao kompanija koja kontinuirano ulaže u novi kvalitet što za rezultat ima konstantan rast broja noćenja i finansijskih pokazatelja iz sezone u sezonu. Prateći svjetske trendove održivog razvoja u turizmu i hotelijerstvu, HG Budvanska rivijera uvela je integrisani sistem menadžmenta objedinivši tri međunarodna ISO standarda, i to iz oblasti menadžmenta kvaliteta (ISO 9001), upravljanja zaštitom životne sredine (ISO 14001) i upravljanja bezbjednošću hrane (ISO 22000), pa je to trenutno jedina kompanija u Crnoj Gori koja posluje po ovom principu. Hotelskoj grupi je dodijeljen sertifikat Travelife gold - internacionalna oznaka kvaliteta u domenu poštovanja ekoloških i socijalnih principa, što sve zajedno pokazuje da kompanija posvećeno radi na postizanju visokog zadovoljstva klijenata i zaposlenih, smanjenja operativnih troškova i poštovanja principa održivog turizma. Sav taj trud naglašen je na godišnjoj dodjeli „WILD BEAUTY AWARD“ uručivanjem priznanja Hotelskoj grupi Budvanska rivijera za doprinos kvalitetu i razvoju turističke ponude Crne Gore kroz implementaciju standarda u hotelijerstvu.

mogrenHotel Mogren

Hotel Mogren - nezaobilazna tačka turističke ponude Budve
Kada je hotel Mogren u pitanju, turistička sezona 2018. biće upamćena po brojnim novitetima. Nakon adaptacije Gradske kafane, hotel Mogren dočekao je goste u novom, redizajniranom izdanju sa unaprijeđenom gastronomskom ponudom, ali i nizom kulturnih i zabavnih dešavanja na terasi pop-up restorana „Makarul“. Muzički koncerti Zorice Kondže, klape Cambi, Vanne, grupe Kaliopi, doveli su brojne turiste i mještane na najljepšu terasu u gradu. U nastupajućoj turističkoj sezoni muzički program biće nastavljen u istom stilu. U odnosu na prethodnu počeće znatno ranije tako da već sredinom juna ljubitelji dobrog zvuka mogu očekivati prvi koncert velike regionalne zvijezde.

makarulRestoran Makarul

Pop-up restoran Makarul
Pop-up restoran Makarul, na prvom spratu hotela Mogren, prvi je pop-up restoran u Crnoj Gori. Koncept pop-up restorana je specifičan, prenosan i zasniva se na ideji da je restoran danas tu a sjutra može biti na ko zna kom mjestu. Pop-up restoran Makarul začetnik je novih trendova u kulinarstvu i restoraterstvu, sa fokusom na esenciju restoraterstva, a to je ono što je na tanjiru, doživljaj ukusa koji je rezultat posebnog načina pripreme hrane i pažljive selekcije namirnica.
Birane, dominantno lokalne namirnice, moderni ali i inovativni načini pripreme utemeljeni u tradiciji, generalni je pristup gastro ponudi novijeg datuma na food sceni Crne Gore. Filetirana riba, tartari i karpaći, plodovi mora, najbolji djelovi crvenog mesa, domaće lokalne tjestenine i poslastice spremljene po lokalnim receptima, temelj su ponude. Kao u svim fine dining restoranima, broj jela na meniju je ograničen jer je cilj pružiti besprijekorno iskustvo. Sam naziv restorana potiče od makarula - vrsti lokalne pašte koju su od davnina pravile generacije i generacije žena u Paštrovićima.

gradska kafanaGradska kafana

Gradska kafana– novi sjaj na starom mjestu
Iako prostrana i velika, bila je mala da smjesti sve one koji su htjeli da uživaju u prelijepom ambijentu, odličnoj muzici, domaćoj i internacionalnoj kuhinji.

pjacaRestoran Pjaca

Restoran Pjaca-– jedinstveni mediteranski kutak hotelskog kompleksa Slovenska plaža
Kada se pomene Budva, jedna od prvih asocijacija pored pješčanih plaža i plavog mora, svakako je hotelski rizort Slovenska plaža, koji je već preko tri decenije prisutan na crnogorskom tržištu i svojevrsni je brend hotelske grupe Budvanska rivijera u čijem sastavu posluje. U srcu ovog malog mediteranskog grada raznolikih sadržaja i njegovanih zelenih površina, nalazi se restoran Pjaca. Šarmantan ambijent ovog kutka Slovenske plaže, privući će vas već na prvi pogled a ljubazni domaćini i odlična gastronomska ponuda učiniće da postane nezaobilazno mjesto prilikom posjete Budvi. Menijem restorana Pjaca dominiraju jela mediteranske kuhinje – sitna pržena riba, domaće lignje, tuna, morski plodovi, školjke kao i domaća pašta: makarule, papardele i strozzapreti. Posebnost gastro užitku daje i poseban način serviranja jela – u Pjaci ćete određenu hranu jesti iz neobičnih šerpica, što ukupnom doživljaju daje poseban pečat i toplinu. Ono što Pjacu izdvaja od drugih restorana i čini njenu ponudu jedinstvenom, svakako su i večernje svirke omiljenog muzičara Zlopija. Kada se sve sabere, ne čudi što se u Pjaci tokom ljeta traži mjesto više i što joj se gosti uvijek rado vraćaju i biraju je kada sa dragim ljudima žele proslaviti rođendane, vjeridbe, kumstva i brojne druge životne momente.


U susret uskršnjim i prvomajskim praznicima, HG Budvanska rivijera pripremila je specijalnu ponudu u svim hotelima po izuzetno povoljnim cijenama. Izuzetne lokacije nadomak mora i centra grada, prirodno zeleno okruženje, kompletan sadržaj prilagođen porodičnom odmoru, neke su od glavnih karakteristika hotela Aleksandar, Slovenska plaža, Mogren, Palas i Castellastva, koji uz dodatne sadržaje u potpunosti zaokružuju potrebe gostiju. Uskršnji i prvomajski praznici, idealna su prilika za boravak u nekom od ovih hotela a domaćini obećavaju kvalitetan i jedinstven doživljaj po najboljoj cijeni.


palasHotel Palas

Hoteli Palas & Castellastva– autentičan odmor u Petrovcu
U srcu malog primorskog mjesta nadomak Budve, male uvale i ribarskog naselja Petrovac, nalaze se hoteli Palas i Castellastva. Ove hotele Budvanske rivijere karakteriše atraktivna lokacija u blizini mora, okruženost prirodnim zelenilom, komfor, gostoprimstvo i jedinstven ugođaj koji se pamti. U hotelu Palas osim standardnih hotelskih sadržaja, izdvajaju se izuzetna gastronomska ponuda pop-up restorana Makarul, moderan i savremeno opremljen wellness&spa centar sa zatvorenim i otvorenim bazenom, kao i dječija igraonica. Uz predivne zalaske sunca i pogled na ostrva Katič i Sveta Neđelja, hotel Palas pravi je izbor za odmor i predah od svakodnevnice. Hotel Palas je takođe poznat kao idealno mjesto za vjenčanja o čemu svjedoči i prestižno priznanje „World Luxury Hotel Awards“ koje je svrstalo hotel kao TOP 1 luksuznu destinaciju za vjenčanja. Hotel je pogodan i za MICE turizam – organizaciju kongresa, seminara i drugih događaja. Hotel Castellastva, svojim modernim enterijerom u mediteranskom stilu, odiše posebnom svježinom i udobnošću. Okružen borovima i maslinjacima, prava je oaza za ugodan boravak i prijatne trenutke. Hotel je kategorisan sa 4 zvjezdice, posjeduje 171 sobu i 14 deluks apartmana, mini wellnes sa finskom saunom, parnim kupatilom i modernom teretanom. U sastavu hotela su i otvoreni bazen sa barom i dječija igraonica.

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!