Caffe slicica naslovne pored logoa

DZT Banner GLC 470x90 EN

„Whisky Fair“ u hotelu CentreVille u The Capital Plazi

U hotelu CentreVille u The Capital Plazi 24. i 25. februara je održan prvi Sajam viskija u Crnoj Gori „Whisky Fair“. U The Living Roomu hotela CentreVille, u prijatnoj hedonističkoj i po malo western scenografiji, kakva priliči viski priči predstavljeno je više od 100 vrsta viskija iz Škotske, Irske, Sjedinjenih Država, Češke, Japana, Indije i Tajvana. Bio je to vikend uživanja u čarima viskija, viski kulture i viski tradiciji, sjajna posjeta, zadovoljni posjetioci, šaroliki i interesantni zabavni i edukativni programi.

Prvi sajam viskija je zaista uspješno organizovan: pružio je sve što se očekivalo ali i premašio očekivanja jer se organizuje po prvi put. Odličan izbor različitih vrsta viskija, pristupačne cijene, brojni edukativni i zabavni programi, a uz intenzivnu kampanju organizatori su privukli veliki broj posjetilaca čije su reakcije bile izuzetno pozitivne. Zadovoljstvo sajmom su izrazili i predavači, konsultanti, distributeri... ali najveći utisak na nas je ostavila ogromna količina pozitivne energije u toku sajma. Pa i očekivano, viski je oduvijek simbol uživanja i dobrog raspoloženja.
Sajamska prezentacija i degustacija viskija organizovana je u lounge baru The Living Room.
Mnogobrojne javne ličnosti i profesionalci prisutni na sajmu pomogli su proces brendiranja i promocije.


Viski je oduvijek simbol dobrog raspoloženja i uživanja


Posjetioci su uživali u omiljenim poznatim ali i nekim novim viskijima, pogotovo ovim sa neevropskog tla. A na salonu se moglo štošta i naučiti, o pravilnom služenju viskija, uparivanja sa hranom... VIP experiences radionica održana u predsjedničkom apartmanu CentreVilla zaista je bila svojevrstan omaž od strane profesionalaca ovom prestižnom piću. Predsjednik Udruženja “Bartenders 710” Vladimir Simić i osnivač “Bar Akademije” Nebojša Lazarević predstavili su prestižne viski brendove, kao što su Jack Daniels SINATRA, Johnnie Walker Blue Label, Glenmorangie Signet, Glendfiddich IPA ExperimentiKavalan, uz degustaciju za sve učesnike.

IMG 5379 copyRADIONICE NA SALONU: Uparivanje hrane i viskija / Američki viski /
/ Single malt
/ Vip Experience / Škotski viski / Magičan svijet japanskih viskija

Radionice su bile izuzetno zanimljive i pokazuju da priča o viskiju traje od davnina ali se stalno nastavlja. Borba brendova je neprestana. Naročitu pažnju privuklo je predavanje Nikole Merdovića potpredsjednika Udruženja barmena Crne Gore i Asistent Food & Beverage Manager u Aman Sveti Stefan.
Osim sajamskog dijela, održani su turniri u black jack-u i pikadu, a svako veče u The Living Room-u bila je organizovana žurka. Dok se uživalo u ukusu najfinijeg viskija, svi zainteresovani su mogli i da uljepšaju svoje brade i frizure, za šta je bio zadužen tim Vlado Beauty bara. Organizacija DiscoverMontenegro tokom Sajma je promovisala helikopterske letove iznad Podgorice što je bila dodatna zanimljivost na sajmu.

TEKST: SANJA GOLUBOVIĆ; FOTO: RADE JOCOVIĆ


Opširnije u štampanom izdanju

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!