Caffe slicica naslovne pored logoa 214

2024 April Cafe Montenegro digital banner v2

Gastronomski trendovi začinjeni neodoljivim lokalnim šarmom

CUE Podgorica poznata je adresa za sofisticirane gurmane /

U gradu poznatom po sve raznovrsnijoj kulinarskoj sceni, hotel CUE Podgorica u srcu The Capital Plaza kompleksa, zajedno sa svojim The Living Room Lounge & Dining, poznata je adresa za sofisticirane gurmane. Ovaj moderan, šik i urbani hotel pruža nezaboravno i uzbudljivo iskustvo gostima zahvaljujući maksimalno otvorenoj saradnji, inovativnosti u pružanju usluga i novim tehnologijama zaštite životne sredine.

Uz sjajne ocjene gostiju za uslužnost, gostoprimstvo, enterijer, čistoću, poštovanje COVID mjera, CUE Podgorica dobija i veoma visoke ocjene kad je kuhinja u pitanju, čak i od najzahtjevnijih gostiju. Tu uvijek možete da otkrijete autentične internacionalne klasike i prefinjena domaća jela pripremljena s ljubavlju u istoj kuhinji, začinjena izborom međunarodnih i crnogorskih pića. Hotel je nedavno osvježio postojeći meni, novom selekcijom neobičnih i veoma ukusnih jela. Zasluge za osvježavanje menija pripadaju novom šefu kuhinje CUE Podgorica, Slobodanu Radmanoviću. Pod njegovim budnim okom izlaze jela iz kuhinje u restoran hotela, te u omiljenu “dnevnu sobu“ (The Living Room Lounge & Dining) mnogih Podgoričana i turista.

Slobodan Radmanović


Šef kuhinje CUE Podgorica, Slobodan Radmanović

“Kuvar kod kuće ili samostalno ima veću slobodu posvetiti se umjetnosti kao i posebnim varijacijama, dok velike operacije u većini slučajeva zahtijevaju standard i procedure da bi gostima doživljaj bio kakav očekuju, tj. na koji su navikli ili iznad njihovih očekivanja, što je i naš konačni cilj“ naglašava šef kuhinje CUE Podgorica.


Radmanovića su za odabir kulinarstva od malih nogu inspirisala okupljanja i značajni događaji slavlja u porodici. Uz podršku roditelja upisao je ugostiteljsku školu a odatle sticanje iskustva teklo je po raznim, dobro poznatim restoranima u Crnoj Gori (Podgorica i primorje), čime je dobio brojne prilike da dokazuje svoju ljubav prema kuvanju. Prošao je brojne edukacije, seminare i sajmove u Grčkoj, Italiji, Španiji, Francuskoj i drugim zemljama, te produbio iskustva vezana za svjetsku kuhinju, a posebno mediteransku koju je posebno usavršio - po njemu, u pitanju je jedna od najbolje izbalansiranih i najraznovrsnijih kuhinja. Od uzora, Radmanović izdvaja Jose Andresa, zbog nevjerovatnog umijeća kuvanja i kreativnosti, a pogotovo zbog humanitarnog rada i organizacije pomoći u vidu pripreme ogromnog broja obroka za ljude pogođene katastrofama širom svijeta.

Jagnjeći file Jagnjeći file

Novi meni nudi hranu sa ukusima kojima je teško odoljeti. Ljubitelji prvoklasnog mesa i ribe, vegani, vegetarijanci, ljubitelji organske hrane i svi ostali mogu uživati ​​u savršenim zalogajima. Šef kuhinje prati gastronomske trendove, ali će vam reći da uvijek ostaje inovativan zahvaljujući neodoljivom lokalnom šarmu. Dolaskom u CUE Podgorica, prvo je gledao da se lično adaptira na postojeći meni i da ga sagleda kako bi mogao doprinijeti blagoj evoluciji istog, jer je bio dobar i kvalitetan. Promjene koje je unio su u drugačijoj obradi i prezentaciji, kao i korištenju novih sirovina. Fokus je stavio na specifičnu pripremu obrok salata, hobotnice, rižota, jagnjetine i nekoliko novih kolača, gdje je gledao da za sve goste pruži kvalitetan izbor.


Šef kuhinje prati gastronomske trendove, ali će vam reći da uvijek ostaje inovativan zahvaljujući neodoljivom lokalnom šarmu


Kuhinja CUE Podgorica je više nego raznovrsna i u ponudi ima veoma veliki izbor jela koja se mogu naći u svim svjetskim metropolama, zastupljeni su svi segmenti - kako u restoranu i The Living Room-u, tako i u banket i koktel varijantama. Meni ovog šik i urbanog hotela je uvijek bio drugačiji od ostalih, a u tom smjeru se i nastavilo, uz akcenat na kvalitet jela i uslugu. Novi meni ima izuzetno široku ponudu u kojoj svaki gost može pronaći svog favorita.

Taljate od telećeg ramsteka1 Taljatelje od telećeg ramsteka

Preporuke sa novog menija CUE Podgorica

Sa novog menija se preporučuju nove salate, Tuna i Biftek salata, koje su obrok salate i ujedno osvježavaju organizam i nutritivno su kvalitetne kao zdrav međuobrok, zatim Zapečene njoke u pomodoro sosu sa Buratom koje su provjerena italjanska kombinacija ukusa sa novim tvistom, tri lagana rižota (Parmezan i limun, Gorgonzola piletina sa orasima i Mediteranski rižoto sa losos fileom), par konkretnih jela izuzetnog kvaliteta poput Jagnjećeg filea, Taljate od telećeg ramsteka i Hobotnice sa pireom od tartufa. Na kraju, ne smiju se preskočiti tri nova dezerta za svačiji ukus: sirovi tart od avokada i limete sa podlogom od urme, badema i meda, pogodan i za vegetarijance, Čokoladni cheese cake sa kremom crne čokolade, Oreo keksom i puterom kao podlogom, i na kraju, tradicionalna Pavlova torta, hrskavi desert sa kremom od vanile i sezonskim voćem.


Fokus je stavio na specifičnu pripremu obrok salata, hobotnice, rižota, jagnjetine i nekoliko novih kolača, gdje je gledao da za sve goste pruži kvalitetan izbor.Fokus je stavio na specifičnu pripremu obrok salata, hobotnice, rižota, jagnjetine i nekoliko novih kolača, gdje je gledao da za sve goste pruži kvalitetan izbor.


Tradicionalna Pavlova torta hrskavi desert sa kremom od vanile i sezonskim voćem Tradicionalna Paavlova torta, hrskavi desert sa kremom od vanile i sezonskim voćem
Sirovi tart od avokada i limete sa podlogom od urme badema i meda pogodan i za vegetarijance Sirovi tart od avokada i limete sa podlogom od urme, badema i meda, pogodan i za vegetarijance

Kuhinja CUE Podgorica je više nego raznovrsna i u ponudi ima veoma veliki izbor jela koja se mogu naći u svim svjetskim metropolama, zastupljeni su svi segmenti - kako u restoranu i The Living Room-u, tako i u banket i koktel varijantama.


Radmanović će vam sa blagim osmijehom reći da je kuvanje uvijek umjetnost i da je svako jelo u neku ruku i posebna kreacija i hemija. Pored toga je ozbiljna proizvodnja u pitanju, jer se svakodnevno u kuhinji preklapaju razna dešavanja i nijedan radni dan nije kao prethodni.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!